Ölüm tersanesi : Tuzla'da 1 işçi daha öldü

Ölüm tersanesi : Tuzla'da 1 işçi daha öldü

Ölüm tersanesi : Tuzla'da 1 işçi daha öldü Sık sık işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla’da bu...

A+A-

Ölüm tersanesi : Tuzla'da 1 işçi daha öldüÖlüm tersanesi : Tuzla'da 1 işçi daha öldü
 
Sık sık işçi ölümleriyle gündeme gelen Tuzla’da bu kez de bir patlama oldu

Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Selah Tersanesi’nde, yabancı bir şirkete ait yapımına yeni başlanan “H 52” isimli gemi saat 14:30’da büyük bir patlamayla sarsıldı. İşçilerin geminin alt güvertesinde oksijen kaynağıyla delik açtıkları sırada, güvertenin altındaki tankta gazın sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 23 yaşındaki İzzet Gider yaşamını yitirdi.

İşçinin kafası koptu

Patlama sırasında fırlayan büyük bir çelik levhanın işçinin başını kopardığı öğrenildi. Yaralı işçiler Hüseyin Erdur, Kontrol Mühendisi Selin Baharkır, Çınar Kaygısız, Serkan Üveyir ve Kenan Can ise Tuzla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hüseyin Erdur, Selin Bakır ile durumu ağır olduğu öğrenilen Çınar Kaygısız, ilk tedavilerinin ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İşçilerin çoğu, patlama sırasında parçalanan demir parçalarının isabet etmesiyle yaralandı. Görgü tanıkları, çelik levhalarından birinin yaklaşık 100 metre havaya fırladığını söyledi.

Bomba uzmanı geldi

Olay yerine gelen polis ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba uzmanı ekibi inceleme başlattı. Patlamadan hemen sonra tersane önünde toplanan işçiler ve Limter-İş Sendikası üyeleri, taşeron firma yetkilileriyle tartışınca olay yerine Çevik Kuvvet polisi sevk edildi. Polis, tersane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Selah Tersanesi’nin yaptığı yazılı açıklamada ise, patlamanın ‘çalışma ve personel bulunmayan noktada meydana geldiği’ öne sürüldü.

2 yılda 86 ölüm

“Ölüm Tersanesi” olarak anılan tersaneler bölgesinde, dünkü patlamada hayatını kaybeden İzzet Gider’le birlikte 2006 yılından bu yana ölen işçi sayısı 86’ya ulaştı. Tersanelerde 9 ay içinde ise 23 işçi yaşamını yitirdi.

VATAN - 9 Mayıs 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.