Omcalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Cemevi Açtı

Omcalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Cemevi Açtı

Muş'un Varto ilçesi Omcalı köyünde bir süre önce yapımına başlanan cemevi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı....

A+A-

Muş'un Varto ilçesi Omcalı köyünde bir süre önce yapımına başlanan cemevi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Omcalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından başlatılan girişimler sonucu yaptırılan cemevinin açılış kurdelesi kalabalık bir grup tarafından kesildi. Dernek ve vatandaşların katkısıyla bin metrekare alan üzerine kurulan 325 metrekarelik kapalı alana sahip olan cemevinin yönetim kurulu odası, salon, morg ve cenaze yıkama odalarından oluştuğu belirtildi. 

Açılışta bir konuşma yapan Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, bu eseri halkın hizmetine sunanlara minnet borçlu olduklarını söyledi. Varto Omcalı Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Agasi Özvural ise çok kısa sürede cemevini tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Avrupa Aleviler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, yaptığı açıklamada Türkiye'deki Alevilik'in cemevleri ile özdeşleştiğini söyleyerek, "Cemevleri Alevilik'i yaşatan kurumlardır. Bu anlamda, Türkiye'de yaşıyorsak nerede Aleviler cemevine sahip olmak istiyorlarsa, bu doğrultuda attıkları adımları destekliyoruz. Omcalı Cemevi'nin diğer cemevlerinden en önemli farkı, bizzat tapusunda cemevi yazılı olmasıdır. Tapuda cemevi olarak geçmesi Aleviler için bir kazanımdır. Unutulmamalı ki biz bu ülkenin 3'te 1'ini oluşturuyoruz. Artık cemevlerinin tanınmasını istiyoruz" dedi.
Açılışa Varto Kaymakamı Okan Leblebicier, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Günay Güllü, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, Aleviler Birliği Genel Başkanı Selahattin Özel, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Kazım Genç, Varto Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Kaya, Avrupa Aleviler Birliği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yüksel Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(FÇ-AKK-GS-Y) (İhlas Haber Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.