Ön Rapora Eleştiriler Örgüt Disiplini İçinde Üretiliyormuş

Ön Rapora Eleştiriler Örgüt Disiplini İçinde Üretiliyormuş

Ön Rapora Eleştiriler Örgüt Disiplini İçinde Üretiliyormuş   Alevi Açılımı Koordinatörü Necdet Subaşı,...

A+A-

Ön Rapora Eleştiriler Örgüt Disiplini İçinde ÜretiliyormuşÖn Rapora Eleştiriler Örgüt Disiplini İçinde Üretiliyormuş
  
Alevi Açılımı Koordinatörü Necdet Subaşı, Alevi çalıştayları sonucunda hazırlanan ön rapora ilişkin eleştiri sunanlara tepki gösterdi. Subaşı, eleştirileri ‘örgüt disiplini içinde üretilmiş ezberler’ olarak tanımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerine sunulan ön raporun, 7. çalıştayda öne çıkan konulara odaklandığını, çalıştayların içeriği hakkında yeterli bilgiye sahip olamayanlar için bir enformasyon kaynağı olduğunu söyleyen Subaşı, ön raporun kamuoyundaki tartışmalarının nihai rapor hazırlanırken dikkate alınacağını belirtti.

Subaşı, nihai rapordan beklenen şeyleri ön rapordan beklemenin “yersiz” olacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu raporu çok soğukkanlılıkla okumak gerekir. Burada herkes kendi dilini, kendi beklentilerini bulmak zorunda değil. Bu rapor 7. Çalıştay’da ortaya çıkan havayı yansıtmak üzere kaleme alınmıştır. Ayrıntılı bir çözümleme nihai raporda olacaktır. Bu raporu, örgüt disiplini içinde üretilmiş ezberlere takılmak yerine, bunlardan zihnimizi arındırarak sakince okumak ve raporun eksikliklerini gidermek zorundayız. Bu rapora girmediğini, yansımadığını düşündüğümüz şeyleri yansıtmak durumundayız. Bu gizli saklı bir operasyon değil ki... Kimse mühendislik yapmıyor.”

SÜRECİ TIKAYANLAR VAR

Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki duygusal bir alanda çalışıyoruz. Siyasi ve agresif boyutları olan bir tartışmayı sürdürüyoruz. Sorunun çözümünden yana olanlar var. Bir şekilde bilerek ya da bilmeyerek çözümü tıkayanlar var. Biz bütün bunları sürecin bir parçası olarak görüyor, anlayışla karşılayarak elden geldikçe süreci verimli bir şekilde ilerletmeye çalışıyoruz.”

Birgün - 12 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.