Onbinlerce Alevi Ankara'yı kuşattı

Onbinlerce Alevi Ankara'yı kuşattı

Onbinlerce Alevi Ankara'yı kuşattı   ANKARA (09.11.2008)- Çok sayıda kentten önceki gün yola çıkarak Ankara'ya akan...

A+A-

Onbinlerce Alevi Ankara'yı kuşattı  Onbinlerce Alevi Ankara'yı kuşattı 
 
ANKARA (09.11.2008)- Çok sayıda kentten önceki gün yola çıkarak Ankara'ya akan on binlerce Alevi emekçi bugün Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde bir araya geldi. Aleviler, ayrımcı politikalara karşı demokratik taleplerini dile getirdi.

Çok sayıda ilden önceki gün başlayan Büyük Alevi Yürüyüşü bugün Ankara'da tamamlandı. Dokuz koldan yapılan yürüyüşte zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, diyanet işlerinin lağvedilmesi ve Madımak otelinin müze haline getirilmesi talepleri dile getirildi.

Sabah saatlerinden itibaren Ankara Tren Garı önünde toplanmaya başlayan Alevi emekçiler, kortejler oluşturdu, Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Genci, yaşlısı, kadınıyla mitinge geleneksel kıyafetleriyle katılan Aleviler, renkli ve coşkulu bir yürüyüş kolu oluşturdu. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Alevi katliamlarına olan öfke haykırıldı, sorumlularının yargılanmasını istendi.

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” şiarıyla örgütlediği mitinge aralarında PSAKD'nin de yer aldığı çok sayıda Alevi örgütü katıldı. Mitingde Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Liseli Öğrenci Birliği, DTP, İHD, DHP ve Partizan'ın da aralarında bulunduğu onlarca kurum kitlesel destek verdi. Kurumlar pankartları ile alanda yerini aldı. Mitinge İstanbul'dan Karadeniz Kültürünü Yaşatma Derneği de pankartıyla katılarak destek verdi..

ESP mitinge “Zorunlu din dersi kaldırılsın, Diyanet İşleri lağvedilsin, Madımak müze yapılsın” yazılı pankart ile kitlesel katılım sağladı. LÖB'lüler de “Zorla güzellik olmaz, Zorunlu din dersi kaldırılsın” yazılı pankart ile taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Mitingte sık sık “AKP şaşırma sabrımızı taşırma”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Sivas'ın ışığı sönmeyecek” sloganları atıldı. Onbinler Sıhhiye Meydanı'na doldurdu.

ATILIM - 9 Kasım 2008, Pazar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.