Önder Sav Aşure Günü'ne katıldı

Önder Sav Aşure Günü'ne katıldı

Önder Sav Aşure Günü'ne katıldıCHP Genel Sekreteri Önder Sav, Alevilerin şimdiye kadar hiçbir parti ve derneğin kurucuları...

A+A-

Önder Sav Aşure Günü'ne katıldıÖnder Sav Aşure Günü'ne katıldı

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Alevilerin şimdiye kadar hiçbir parti ve derneğin kurucuları arasında yer almadığını belirterek AKP’nin Alevi açılımına eleştirilerde bulundu.

Dedesliovası Derneği’nin Ankara’da düzenlediği Aşure Günü’ne katılan CHP Genel Sekreteri Önder Sav, son yıllarda Alevilerin üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek Alevilerin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür oyunlara gelmeyeceğini söyledi.

Alevi açılımının içinin boş olduğunu ve Alevilerin de kısa sürede bunu anladıklarını kaydeden Sav, AKP’nin Alevilerin üzerinden elini çekmesi gerektiğini, iktidarın boşa çabaladığını söyledi.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krize de değinen Sav, mutlaka 2010 yılı içerisinde erken bir seçime gidilmesi gerektiğini iddia etti. AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte ülkenin bir kaosa doğru sürüklendiğini anlatan Sav, ülkenin içinde bulunduğu zor koşullardan yapılacak olan bir seçimle kurtulması gerektiğini vurguladı.

DEDESLİOVASI’NDAN AŞURE

Merkezi Ankara’da bulunan Dedesliovası Bizim Köyler Derneği Aşure Günü düzenledi.

Dernek merkezinde düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Grup Başkanı Hakkı Suha Okay, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, Dedesliovası Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Dedesliovası Bizimköyler Dernek Başkanı Yüksel Altınkeser, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Misafirlere iki kazan aşure ikram edildiği etkinlikte Dedesliovası ile artık akraba olduklarını belirten Önder Sav, her zaman Dedesliovası’nın yanında olduklarını, bu bölge insanının hem Çorum hem de Ankara’da örgütlü olmasından mutluluk duyduğunu ve 2010 yılında da Deniz Baykal ile birlikte Türkmen Şenliği’ne katılacağını belirtti.

Corumhaber.net - 05 Ocak 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.