Önder Sav'dan Sivas Davasının Rövanşı Alınıyor

Önder Sav'dan Sivas Davasının Rövanşı Alınıyor

Önder Sav'dan Sivas Davasının Rövanşı AlınıyorALEVİLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI YILDIRIM: "ÖNDER SAV'DAN SİVAS DAVASININ...

A+A-

Önder Sav'dan Sivas Davasının Rövanşı AlınıyorÖnder Sav'dan Sivas Davasının Rövanşı Alınıyor

ALEVİLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ BAŞKANI YILDIRIM: "ÖNDER SAV'DAN SİVAS DAVASININ RÖVANŞI ALINIYOR"

Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, Dinleme Olayına İlişkin CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a Yöneltilen Eleştirileri, "Önder Sav'ın Şahsında Sivas Davasının Rövanşını Alma Faaliyeti" Olarak Nitelendirdi.
 
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sav'ın, el ele vermiş gerici, ırkçı, şeriatçı ve liberal çevrelerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Bu çevrelerin, Sav'ın ortalıktan kaldırılmasını talep ettiklerini savunan Yıldırım, söz konusu tutumun "Sivas katliamının 15. yılında Önder Sav'ın şahsında Sivas davasının rövanşını alma faaliyeti" olduğunu iddia etti. Yıldırım, 2 Temmuz'da Sivas'ta yakılanlarla birlikte yakılmış hissedenlerin Önder Sav'ı "Sivas mağdurlarının avukatı" olarak bildiklerini kaydedederek şöyle dedi:

"Gericilerin, onların ağababaları ve gönüldaşlarının Önder Sav'a diş bilemelerinin 15 yıl öncesine, Sivas Katliamı davasına uzanan bir geçmişi var. Gericilerin Sav'a yönelik bugünkü saldırganlıklarının Sivas katliamı davası nedeniyle kuyruk acılarının devam ettiği, Önder Sav'a kin ve düşmanlıklarının altında asıl olarak bu gerçeğin yattığı anlaşılmaktadır."

-"HIRSIZ YERİNE SAV ŞUÇLANIYOR"

Yıldırım, Sav'ın Elmadağ'da partili bir arkadaşı ile yaptığı özel bir sohbetin gizlice kaydedilerek ve çarpıtılarak "Peygambere hakaret" şeklinde tahrif edildiğini savundu. Yıldırım, şunları vurguladı:

"Bizim aklıevvel aydınlar yapılan kaydın gizli ve tarafların iradesi hilafına olduğuna bakmaksızın, konuşmanın içeriğinin incelikli bir nükte olduğunu anlamaksızın gericilerin akıntısına kapılıp "Arap'a paranı kaptırma' sözü nedeniyle Önder Sav'ı lince ortak oluyorlar. Planlı programlı bir biçimde Önder Sav'ın telefonu dinleniyor, özel konuşmaları kaydediliyor, oda ortamı dinleniliyor, Sav mağdur ediliyor ve fakat yine saldırının hedefi Önder Sav oluyor. Her iki olayda da mağdur olanın Sav olmasına rağmen "hırsızı' suçlamak yerine Önder Sav'a yüklenmenin hiç insafa gelir yanı var mı?"

(ANKA) - 5 Haziran 2008

ALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMASININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN >>>

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.