Operasyonların nedeni yargı ve ordudaki Alevileri temizlemek

Operasyonların nedeni yargı ve ordudaki Alevileri temizlemek

Operasyonların nedeni yargı ve ordudaki Alevileri temizlemek   CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AK Parti iktidarının kamu kurum ve kuruluşlarındaki...

A+A-

Operasyonların nedeni yargı ve ordudaki Alevileri temizlemekOperasyonların nedeni yargı ve ordudaki Alevileri temizlemek
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, AK Parti iktidarının kamu kurum ve kuruluşlarındaki Alevi kökenli görevlilere kıyım uyguladığını iddia etti.

Ateş, “Yargıya ve orduya yönelik operasyonların gerekçelerinden bir ayağı da yüksek görevlere gelmiş Alevi kökenli, demokratik ve laik cumhuriyete inanmış bu insanları temizleme operasyonudur” iddiasında bulundu. Ateş, Antalya’da partisinin 33’üncü İl Kongresi’ne katıldı. Ateş, kongrede yaptığı konuşmada Türkiye’nin geçmekte olduğu sürecin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik dönemlerinden biri olduğunu söyledi. Ak Parti iktidarını ‘hasta bir iktidar’ olarak niteleyen Ateş, “Bir hastalığa tutulmuştur ki, bu hastalığı yenmenin yolunu bilime dayanmak ve Türkiye’nin geçmişten aldığı güce dayanmak yerine, bunlar bu hastalığın tedavi yöntemlerini başka güçlere ve çevrelere doğru kaydırmaktadır” diye konuştu.

Hürriyet - Emre BAYLAN / DHA - 14 Mart 2010

CHP'li Yılmaz Ateş: İktidar Açılımla Ordu ve Yargıdaki Alevileri Kıyıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Partisinin Antalya İl Kongresi'nde Yaptığı Konuşmada, Hükümeti Yargı ve Ordudaki Alevilere Yönelik Operasyon Yürütmekle Suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, partisinin Antalya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümeti yargı ve ordudaki Alevilere yönelik operasyon yürütmekle suçladı. Ateş, "Bilmelisiniz şuanda yargıya yönelik operasyonun, orduya yönelik operasyonların en önemli nedenlerinden biri de Alevi kökenlileri, demokratik, laik cumhuriyete inanmış bu kesimi temizleme operasyonunun bir parçasıdır." dedi. 
 
CHP Antalya 33. Olağan İl Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda başladı. CHP Antalya milletvekili Atilla Emek'in divan başkanlığı yaptığı kongre sakin başladı. 3 adayın yarışacağı kongrenin açılış konuşmasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş yaptı.

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini ileri süren Yılmaz, AK Parti'yi 'hasta iktidar' olarak tanımladı. Türkiye'nin her geçen gün yoksullaşmasına karşın başbakanın kişisel servetinin arttığını iddia eden Yılmaz, "Ülkesi yoksullaşan, kendisi Karun gibi zenginleşen tek başbakan bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." iddiasını dile getirdi.

Konuşmasında Avrupa'da yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Ateş, buna göre Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın en zengin 9. Başbakanı olduğunu ileri sürdü. Ateş, Başbakan'ın zenginlikte, araştırmada 13. sırada yer alan İngiltere Kraliçesi'ni bile geride bıraktığını ifade etti.

ALEVİ KIYIMI YAPIYORLAR

AK Parti iktidarının oy kaybettikçe açılım yaparak ülkeyi ateşe verdiğini ileri süren Yılmaz konuşmasını şöyle sürdü: "Roman açılımı dediler, Manisa'da Romanlar, canlarını kaçarak kurtardılar. Alevi açılımı dediler, yargıda ve orduda üst düzey bütün Alevi kökenli görevlilere resmen kıyım uygulanmaktadır. Bilmelisiniz şu anda yargıya yönelik operasyonun, orduya yönelik operasyonların en önemli nedenlerinden biri de Alevi kökenlileri, demokratik, laik cumhuriyete inanmış bu kesimi temizleme operasyonunun bir parçasıdır."

ShowHaber.com - CHA - 14 Mart 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.