Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in Alevi Çalıştayı'yla ne ilgisi var?

Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in Alevi Çalıştayı'yla ne ilgisi var?

Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in Alevi Çalıştayı'yla ne ilgisi var?İddia çok önemli.İddiayı ortaya atan Ankara'nın...

A+A-

Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in Alevi Çalıştayı'yla ne ilgisi var?Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner'in Alevi Çalıştayı'yla ne ilgisi var?

İddia çok önemli.

İddiayı ortaya atan Ankara'nın önemli gazetecilerinden biri, Necdet Pekmezci.

Avaz Türk adlı sitede yazdıklarını olduğu gibi yorumsuz aktarıyoruz:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adı darbe ile anılır oldu. AKP, kamuoyunda 'Kırmızı Kitap' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nden irticayı iç tehdit olmaktan çıkarma kararı aldı.

İhtimal dâhilindedir ki kritik süreçlerde yazılan 'Beyaz Kitap'a bir başka unsur iç tehdit olarak girdi. Aleniyete dökülmese de AKP’nin iç tehdit algısının ilk sırasında TSK var.

İster sayfa sayfa yazıya dökülsün isterse de sadece zihinlerde kalsın ama değişmeyen olgu bu.

AKP, her başarısızlığında, her tökezlediğinde TSK’ın en azından bir bölümünün kendisine karşı komplo kurduğunu, hatta alaşağı etmek için fırsat kolladığı konusunda kesin hükümlü hareket ediyor.

Ergenekon davası ile başlayan ve birbirini izleyen sözde darbe planlarına inanıyor, korkuyor, ürküyor.

Bazen yargı ile TSK’yı bazen siyasi partiler ve diğer oluşumlarla TSK’yı yan yana getiriyor ve karabasan yaşıyor.

Oysa bu kurumların tamamı anayasal, zaten görevleri de burada tarif edilmiş.

Türkiye’nin önünde zor bir süreç var; içte ve dışta bambaşka projeler yaşama geçirilmek isteniyor.

Saflar keskin, hınçlı, AKP, kamuoyunda da istediği desteği bulamıyor, kurumlar içerisinde de aynı sıkıntıyı yaşanıyor.

Erzincan iddianamesi ile birlikte kulislerde dillendirilen konuların başında TSK’nin içindeki Sünni ağırlıklı kesimin, desteği ile bu operasyonların gerçekleştirildiği konuşuluyor.

Başta 3’ünc ü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve savcı İlhan Cihaner’in Alevi olmaları bu tezlerine kanıt olarak olarak gösteriliyor.

Öte yandan...

Albay Dursun Çiçek’in kadrosuzluk nedeniyle Ağustos’ta emekli olacağı biliniyor. Dursun Çiçek, komutasında görev yapan astları tarafından sevilen bir isim.

Badireli günler yaşasa da üzüntüsünü dışa vurmuyor. Askerlik görevini tamamlayıp terhis olan erleri ile mutlaka son bir görüşme yapıp, helalleşiyor.

Onlardan biri de geçtiğimi günlerde yaşandı. Terhis olan er ve erbaşlarla vedalaşan Çiçek, 'Sivilde de olsa, zor günlerde mutlaka beni arayın. Sizlere gücümün yettiğince yardım etmeye çalışırım' dedi.

Askerleri bu veda konuşmasından çok etkilendiler ancak diyemedikleri şeyler de var dı; 'Asıl sıkıntıyı, derdi siz çekiyorsunuz. Biz, sizin için ne yapabiliriz!'

Necdet Pekmezci'nin haberi böyle.

Yazıyı okuyunca insan ister istemez düşünüyor; Alevi Çalıştay'ı TSK içindeki "Alevi Kıyımı"nı da gündeme getirecek mi?

Bu arada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin grup toplantısında, 'Ergenekon iddianamesi'nin bir türlü tamamlanamadığını ve gizli tanıkların ifadeleriyle bezenmiş bir iddianame hazırlandığını söyledi. Baykal, iddianamede Saldıray Berk ile ilgili bazı kısımları okudu. Baykal’ın okuduğu bölüm şuydu;

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile ilgili değerlendirme falan dosyadan aynen Erzincan ve çevredeki alevi köyleri ile özel olarak ilgilenmekte. Bu köylerin ihtiyaçlarının, giderilmesi için ordunun imkanlarını kullanmaktadır. Yaptığı yardımlardan dolayı alevi deleri tarafından sevilmektedir. Ergenekon Silahlı Terör örgütünün (Ortada ne yargı var arkadaş hükmünü vermiş) Erzincan yapılanmasının lideri olduğu şüpheli Berk’in niyetini ortaya koymaktadır. Bir ordu komutanının mezhep ayrımcılığı yapması, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün (yine aynı hatayı yapıyor)ülkemizde yaşayan insanlar arasında çatışma çıkararak yürütme organının zafiyete düşürülerek ülkede kaos ortamı yaratılarak askeri darbeye zemin hazırlanması hedefiyle örtüşmektedir.”

Vahim bir manzara içinde olduğumuzu söyleyen Baykal, “Bu gerekçeyle bir ordu komutanını şüpheli olarak ilan edip soruşturma sürdürülüyorsa bu hangi demokrasi anlayışına hizmet eder. Yazıklar olsun.” dedi.

Türkiye’de bu zihniyet Türkiye’yi yönettiğini belirten Deniz Baykal, Bu zihniyeti bir an önce iktidardan uzaklaştırmanın tek çare olduğunu söyledi.

Odatv.com - 09.03.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.