Orgeneral Berk'in 'Alevi sevgisi' iddianame ekine girdi

Orgeneral Berk'in 'Alevi sevgisi' iddianame ekine girdi

Orgeneral Berk'in 'Alevi sevgisi' iddianame ekine girdiERZİNCAN’da irtica ile mücadele eylem planı uygulamaya konulduğu iddiasıyla...

A+A-

Orgeneral Berk'in 'Alevi sevgisi' iddianame ekine girdiOrgeneral Berk'in 'Alevi sevgisi' iddianame ekine girdi

ERZİNCAN’da irtica ile mücadele eylem planı uygulamaya konulduğu iddiasıyla hazırlanan Ergenekon soruşturması iddianamesinin bir numaralı şüphelisi olarak hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in ‘Alevi sevgisi’ne iddianamenin ekleri arasında yer verildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon iddianamesinin ekleri arasında ‘3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile ilgili değerlendirme’ bölümünde şu ifadeler dikkat çekti: “Saldıray Berk Erzincan ve civarında bulunan Alevi köyleri ile yakından ilgilenmektedir. Bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için ordunun imkanlarını kullanmaktadır. Yaptığı bu faaliyetler dolayısıyla Alevi köyleri ve dedeler tarafından sevilmekte ve kendisine takdir beratları verilmektedir. Saldıray Berk Sünni köylerle ve Sünni liderlerle ilgilenmemektedir. Saldıray Berk’in Alevi köy ve dedeleri ziyaretlerinde hanımefendi her zaman kendisine eşlik etmektedir. Saldıray Berk’in cemevleri ve Alevi köylerine olan ilgisi kendini meşrep olarak Aleviliğe yakın hissetmesinden kaynaklandığı değerlendirilmektedir.”

Milliyet - ERZURUM, (DHA) - 10 Mart 2010, Çarşamba

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.