'Örgütlü Alevi gücünün başarısı'

'Örgütlü Alevi gücünün başarısı'

'Örgütlü Alevi gücünün başarısı'Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Çalıştayı'nı...

A+A-

'Örgütlü Alevi gücünün başarısı''Örgütlü Alevi gücünün başarısı'

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Çalıştayı'nı değerlendirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, “Gelinen nokta, örgütlü Alevi gücünün başarısıdır” dedi.

Bilkent Otel'de düzenlenen Alevi Çalıştayı sona erdi. Çalıştay’ın ardından açıklamada bulunan ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Çalıştay’da hem Alevilerin birbirlerini, hem de Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Alevileri dinlediğini anlattı. Çalıştay sonucunda Madımak Oteli'nin müze olması, Cemevleri ve kültür evlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Alevi köylerine cami yapılma politikalarından vazgeçilmesi, başta Hacı Bektaş Dergahı olmak üzere “değerlerin” gerçek sahiplerine iade edilmesi konusunda tüm katılımcıların mutabık kaldığını söyledi.

Balkız, Çalıştay’la ilgili olarak “Gelinen nokta örgütlü Alevi gücünün başarısıdır. İlerleyeceğimiz yolda ne kadar meşakkat çekeceğimizin farkındayız. Alevi sorununu çözmek hem çok kolay, hem de çok zor. Kolaydır çünkü laikliği, demokrasiyi arzu ediyoruz biz. Laikliği ve demokrasiyi, düşünce ve inanç özgürlüğünü arzu ederken bu çağda ülkemizde hak ettiğimizi düşünüyoruz ama kimi direnç noktalarının olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

Balkız, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının katılımıyla yapılacak benzer bir Çalıştayı olduğunu belirterek bu durumun kendilerini endişeye sevk ettiğini söyledi. Diyanetin Alevileri yok sayan bir politika izlediğini ifade eden Balkız, "Alevilerin hakları Alevilere sorulmalı. Diyanet'e sorulacak bir konu değildir” dedi.

GERÇEK GÜNDEM - (ANKA) - 4 Haziran Perşembe 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.