Ortak sağduyu mesajı

Ortak sağduyu mesajı

Avrupa'dan barışa sesDemokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Hüseyin Avgan, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK)...

A+A-

Ortak sağduyu mesajıAvrupa'dan barışa ses

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Hüseyin Avgan, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkanı Turgut Öker ve Rosa Luxemburg Vakfı Sözcüsü Murat Çakır tarafından ortaklaşa hazırlanan metin çok sayıda Türkiye kökenli kurum ve kuruluşa iletilerek imzaya açıldı. "Avrupa'dan barışa ses veriyoruz" başlığıyla yayınlanan ortak açıklamada, "Senelerdir bir çok acı olayın yaşandığı ve kangren haline dönüştürülen Kürt sorunun çözümünün şiddetle olmayacağı onlarca kez görülmüştür. Bugüne kadar 'kanı kan ile yıkama'nın, kimseye bir faydası olmamıştır. Türk ve Kürt halklarının acıya boğulduğu bir ortamda Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, toplumsal sağduyuyla, sorunun gerçek çözümü doğrultusunda adımlar atılmasıdır" denildi.

Ortak sağduyu mesajı
 
Almanya'da çok sayıda Türkiyeli kurum ve kişi bu hafta sonunda Türkler ve Kürtler tarafından değişik kentlerde yapılacak eylemler öncesinde sağduyu çağrısı yaptı

Bu hafta sonunda Almanya'nın bir çok kentinde Türkler ve Kürtler tarafından Türkiye'deki olaylar dolayısıyla yapılacak gösteriler öncesinde, çok sayıda kurum ve kuruluş taraflara sağduyu çağrısı yaptı. Yapılan açıklamalarda gösterilerin Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini zedelememesi istendi.

Avrupa'dan barışa ses

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Hüseyin Avgan, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkanı Turgut Öker ve Rosa Luxemburg Vakfı Sözcüsü Murat Çakır tarafından ortaklaya hazırlanan metin çok sayıda Türkiye kökenli kurum ve kuruluşa iletilerek imzaya açıldı. "Avrupa'dan barışa ses veriyoruz" başlığıyla yayınlanan ortak açıklamada, "Senelerdir bir çok acı olayın yaşandığı ve kangren haline dönüştürülen Kürt sorunun çözümünün şiddetle olmayacağı onlarca kez görülmüştür. Bugüne kadar 'kanı kan ile yıkama'nın, kimseye bir faydası olmamıştır. Türk ve Kürt halklarının acıya boğulduğu bir ortamda Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu şey, toplumsal sağduyuyla, sorunun gerçek çözümü doğrultusunda adımlar atılmasıdır" denildi.

Açıklamada devamla, "Avrupa'da yaşayan bizler; Türk ve Kürt halklarının eşit ve kardeşçe yaşayabildiği bir Türkiye arzuluyor ve bunun mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bunun için tüm yetkilileri göreve çağırıyor, barış için silahların susmasını istiyoruz. Türkiye'de yaşanan acı olayları Avrupa ülkelerine taşımaya çalışanları, vatandaşlar arasında gerginlik yaratmaya çalışanları uyarıyor, sağ duyuya ve sorumluluğa davet ediyoruz. Yaşadığımız ülkelerde bir çok sorunumuz için birlikte hareket ettiğimiz Türkler ve Kürtler olarak kardeşliğimizi ve birliğimizi bugünlerde daha da güçlendirelim" denildi.

İlk imzalayıcılar

Açıklamanın ilk imzalayıcıları arasında Almanya Barış Konseyi Sözcüsü Peter Strutynski, Sol Parti Federal Parlamento Milletvekili Prof. Norman Paech, Prof. Gazi Çağlar, AP Milletvekili Gabriele Zimmer, Köln Belediye Meclis Üyesi Özlem Alev Demirel, Dr. Hıdır Çelik, Sol Parti NRW Sözcüsü Wolfgang Zimmermann, Ver.di Sendikası Göçmenler Sorumlusu Ibrahim Işık, IG Metall Göç Dairesi Başkanı Nafiz Özbek, Kemal Uzun, sanatçı Çetin Oraner, TÜDAY, Avukat Baki Coşkun, DKP MK üyesi Patrick Köbele, Gazeteci-Yazar Metin Gür, Fakir Baykurt Edebiyat İşliği, ÖDP Almanya adına Uğur Tekin, Gazeteci Hacı Erdoğan, Küba ile Dayanışma Derneği adına Heinz Liebold, Federal Parlamento Milletvekili Inge Höger, Prof. Werner Ruf, Dialog Kreis adına Mehmet Şahin, Sanatçı Leman Ruschermein, Kemal Kıran, Molla Demirel, Alman-Kıbrıs Forumu Başkan vekili Mülayim Hüseyin, Prof. Wolfgang Triebel, DİDF Hollanda bulunuyor.

Girişim ayrıca kuracağı ortak bir internet sitesinde, kampanyayı genişletecek. Kampanya katılımcıları ayrıca kamuoyuna yönelik ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Avrupa’dan Türkiye’deki barış çabalarına destek verecek.

Köln / EVRENSEL - 3 Kasım 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.