Örtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıkla

Örtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıkla

Örtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıklaAlevi örgütleri Başbakan Yardımcısı Arınç'a hangi Alevi...

A+A-

Örtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıklaÖrtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıkla

Alevi örgütleri Başbakan Yardımcısı Arınç'a hangi Alevi örgütüne örtülü ödenekten para verildiğini sordu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Örtülü ödenekten Alevi örgütlerine para aktarıldı" bazı Alevi derneklerinin tepkisini çekti. Arınç'a çağrı yapan örgütler "Gizlice para alıp susan Alevi Kurumlarını açıkla" çağrısı yaptı.

Hubyar Sultan Derneği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 Şubat 2011 tarihinde Köln Başkonsolosluğu binasında sivil toplum örgütleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmiştir. Sayın Bülent Arınç bu topalntıda; "Tansu Çiller döneminde bazı Alevi derneklerine para verilmiştir. Parayı alan Alevi dernekleri de bunun karşısında susmuşlardır." demiştir.

Alevi toplumunun hak ve özgürlük mücadelesi veren Alevi Kurumlarını zan altında bırakan muallak cümlelerin netleşmesini ve örtülü ödenekten para alan bu kurumların açıklanmasını talep ediyoruz."

internethaber.com - 12 Şubat 2011

Örtülü ödenekten para alan Alevi Kurumlarını açıkla

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 Şubat 2011 tarihinde Köln Başkonsolosluğu binasında sivil toplum örgütleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirmiştir. Sayın Bülent Arınç bu toplantıda; "Tansu Çiller döneminde bazı Alevi derneklerine para verilmiştir. Parayı alan Alevi dernekleri de bunun karşısında susmuşlardır." Demiştir.

Alevi toplumunun hak ve özgürlük mücadelesi veren Alevi Kurumlarını zan altında bırakan muallak cümlelerin netleşmesini ve örtülü ödenekten para alan bu kurumların açıklanmasını talep ediyoruz.

Toplantıda AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat: “Hangi Alevi derneği gizli ödeneklerden para almışsa, listesini açıklayın.”  sorusunu yöneltmiştir. Sayın Arınç, bu soruya cevap vereceğini söylemesine rağmen toplantı boyunca hiçbir açıklamada bulunmamıştır.

Şimdi Sayın Arınç’ın bu kurumları açıklamasını ısrarla bekliyoruz ve açıklayana kadar da bunu talep etmeye devam edeceğiz.

Ali KENANOĞLU
Başkan
Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği

Alevi Haber - 12 Şubat 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.