'Oruç' fişlemesi

'Oruç' fişlemesi

'Oruç' fişlemesiDPT VE BAKANLIKLARDA ORUÇ FİŞLEMESİHaber Merkezi - AKP iktidarıyla birlikte her yıl ramazan ayında yemekhanelerin...

A+A-

'Oruç' fişlemesi'Oruç' fişlemesi

DPT VE BAKANLIKLARDA ORUÇ FİŞLEMESİ

Haber Merkezi - AKP iktidarıyla birlikte her yıl ramazan ayında yemekhanelerin tadilata alınması ve “oruç tutmayacak” personelin listelerinin yapılması dikkat çekerken, bu yıl Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) farklı bir uygulamaya gitti. DPT Genel Sekreteri Zeynettin Kasımoğlu’nun personele yayımladığı genelgede yemekhane ve kafeterya hizmetlerinin ramazanda verilmeyeceği bildirildi. Oruç tutmayacak olan personelin isim listesini isteyen Kasımoğlu, hastalık gibi nedenlerle oruç tutamayacak olan personel için 3. kat yemekhanesinin açık olacağını da duyurdu.

Daha önce Emniyet’te uygulanan ve oruç tutmayan personelin “Fişleniyoruz” diye tepki gösterdiği yöntem, DPT çalışanlarının tepkisine neden oldu. Personel, isim listesi yerine sayı toplanması gerektiğine işaret ederken, kafeteryanın kapatılmasına da tepki gösterdi. Diğer bakanlıklarda da ramazan düzenlemesine gidildi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı oruç tutmayacak personelin sayısını belirlemek için çalışma başlatırken, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yemekhanesini tadilata aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ramazan boyunca öğle yemeklerine ara vereceği belirtilirken Dışişleri Bakanlığı ile Hazine gibi kuruluşlarda öğlen yemeklerine ara verilmeyeceği bildirildi.

Cumhuriyet - 31.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.