Oruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye ceza

Oruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye ceza

Oruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye cezaAmasya'da ramazanda oruç tutmayan öğrencilere yemek çıkarılmamasını...

A+A-

Oruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye cezaOruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye ceza

Amasya'da ramazanda oruç tutmayan öğrencilere yemek çıkarılmamasını "oruç tutmayan öğrencilerin tutanlara saygısı olarak" değerlendiren TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na rağmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yöneticileri suçlu buldu. Oruç tutmayanlara yemek çıkarılmadığı için üç yöneticiye ihtar cezası veren bakanlık, basını bilgilendiren öğretmene de kınama cezası verip görev yerini değiştirdi.

Çelik, Amasya Merkez Kız Meslek Lisesi'nde 4 kız öğrencinin dini baskılar sonucunda okuldan ayrıldığı yolundaki iddialarla ilgili olarak CHP Antalya Milletvekili Hüseyin Çöllü'nün yazılı soru önergesini yanıtladı.

Oruç tutmayanlara yemek çıkarmayan 3 yöneticiye ceza'Dini baskı iddiası gerçek değil'

Valiliğin yaptığı soruşturma sonucunda, öğrencilerin dini baskı nedeniyle okuldan ayrıldığı iddiasının doğru olmadığını söyleyen Çelik, okul müdürü ve iki müdür yardımcısı hakkında ramazanda oruç tutmayan öğrencileri tespit edip düzenli bir şekilde öğle yemeği yemelerini sağlayamadıkları ve nöbetçi öğretmen çizelgesini yapmadıkları gerekçesiyle "ihtar" cezası verilmesine karar verildiğini bildirdi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ise konuyla ilgili olarak, "Okuldan kaynaklanan bir baskıyı gösterir bir emareyle karşılaşmadık... Bu oruç tutmayanların, oruç tutanlara karşı gösterdiği bir saygıdır" açıklamasını yapmıştı.

SALİHA ÇOLAK Ankara
MİLLİYET - 01 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.