Osman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam Ediyor

Osman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam Ediyor

Osman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam EdiyorÇorum ve çevresi başta olmak üzere Orta Anadolu Alevilerini asimile etmek için uzun süredir...

A+A-

Osman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam EdiyorOsman Eğri Asimilasyon Memurluğuna Devam Ediyor

Çorum ve çevresi başta olmak üzere Orta Anadolu Alevilerini asimile etmek için uzun süredir yoğun gayret gösteren Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eğri, "Alevi- Bektaşi klasikleri" olarak kamuoyuna sunulan şeriat kitaplarını alevi toplumuna pazarlamaya devam ediyor. İlahıyatçı Osman EĞRİ "Alevi-Bektaşi Klasikleri Projesi" adını verdiği çalışmasının içeriği hakkında Çorum Osmancık'ta bir konferans verdi. 

İlahiyatçı Osman Eğri daha önce yazdığı “Alevi Köylerinde Din Hizmetleri Nasıl Yapılabilir?” başlıklı kılavuz ile tanınıyor. Eğri bu kılavuzda Alevi köylerine atanan imamlara Alevi köylüleri nasıl Sünnileştirecekleri yönünde yol göstericilik yapıyor. Bu kılavuzda müftülüklere ve Alevi köylerinde imamlık yapacak Sünni hocalara şu önerilerde bulunuluyor:

1. Alevi köylerine cami yapımı teşvik edilmeli, cami yapımı konusunda devletten yardım sağlanmalıdır.

2. Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Çorum, Amasya, Sivas,Tokat, Malatya, Maraş, Erzincan, Tunceli gibi illerdeki müftülükler bu konuyu (Alevilerin asimilasyonunu demek istiyor) merkeze alarak reorganize olup, aktif bir şekilde çalışabilirler.

3. Bu illerdeki ilahiyat fakülteleri, il ve ilçe müftülükleri işbirliği içinde Alevilerin önde gelen insanlarıyla, bölgede sayılan ve sevilen sözü dinlenen dede ve babaları kuşatarak, onların kafalarını karıştırarak, etki altında bırakarak, manevi cebir uygulayarak bu kişilerin toplum üzerindeki etkisinden yararlanabilir ve amaçlarına alet edebilirler.

4. Müftülükler Alevi köylerine yönelik olarak “irşat ekipleri” (asimilasyon demek istiyor) görevlendirebilirler.

5. Yol, su, kanalizasyon gibi köye yönelik hizmetler imamlar aracılığıyla, onların bir eseri olarak sağlanmaya çalışılabilir. (Yani Aleviler hizmet isteyince cami ve imam şartı getirilmelidir demek istiyor.) (KAYNAK: Ali YILDIRIM : Aleviliği yoketmeye yönelik sinsi plan: ASİMİLASYON )

Osman Eğri Kimdir?

1967 yılında Ankara’da doğdu. Çorum İskilip İbik Köyü nüfusuna kayıtlıdır. Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi’nden 1985 yılında, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında Ankara Özel Yükseliş Koleji’nde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Dersi Öğretmenliği yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1994 yılında “İbik Köyü’nde 5-12 Yaş Arasındaki Çocukların Örgün ve Yaygın Din Eğitimi İlişkisi” başlıklı tezle yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesinde Din Eğitimi Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1999 yılında “Liselerde İslâm Dîni’nin Öğretiminde Tümevarım Yönteminin Uygulanması” başlıklı tezle doktorasını tamamlayarak aynı fakültede yardımcı doçent doktor olarak öğretim üyeliğine atanan Osman Eğri, 05.04. 2004 tarihinde doçent oldu.

ALEVİ HABER AJANSI 

11 Kasım 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.