ÖSS değişikliğiyle AKP kendi kadrolarını oluşturacak

ÖSS değişikliğiyle AKP kendi kadrolarını oluşturacak

ÖSS değişikliğiyle AKP kendi kadrolarını oluşturacakTüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı,...

A+A-

ÖSS değişikliğiyle AKP kendi kadrolarını oluşturacakÖSS değişikliğiyle AKP kendi kadrolarını oluşturacak

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, üniversite giriş sisteminde yapılacak değişikliğin amacının, iktidarın imam hatipleri düşünmesinden kaynaklandığını savundu. Prof. Dr. Işıklı, “AKP iktidarı imam hatip okullarından üniversite mezunu yaparak kendine kadrolar oluşturmak istemektedir. Böylece eğitim birliği ilkeleri bir darbe daha yemiş olacaktır" dedi.

TÜMOD Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı yaptığı yazılı açıklamada, üniversitelere giriş sisteminin değiştirilmek istenmesinin altında AKP’nin imam hatipleri düşünmesinin yattığını savundu. Prof. Dr. Işıklı, AKP iktidarının bir yandan üniversitelerde gereksinim duyulan kadroları vermediğine işaret ederken, diğer yandan üniversite kontenjanlarını arttırmanın yollarını açtığına dikkat çekti. Prof. Dr. Işıklı, “Öyle görünüyor ki, üretim ve istihdam olanaklarını arttırmak yolunda yatırım yapması İMF ve Dünya Bankası tarafından kesinlikle sınırlandırılmış bulunan bu iktidar, lise olanaklarıyla üniversite açmayı sanki bir başarıymış gibi kamuoyuna kabul ettirme telaşı içine düşmüştür" dedi.

“DİPLOMALI İŞSİZLER YARATILACAK"

Prof. Dr. Işıklı, bir dönem ilçe olanaklarıyla ilçelerin il yapıldığını ve bu durumun başarı olarak gösterildiğini anımsatarak, buna benzer durumun şimdi eğitimde yaşandığını söyledi. Mevcut sistem içinde üniversiteye girişte çarpıklık olduğunu kabul eden Işıklı, İngiliz sistemi diye getirilmek istenen sistemin iyice tartışılması ve üzerinde düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Prof. Dr. Işıklı, liseler arasındaki derin eşitsizliğin devam etmesi halinde liselerde sağlanan başarının üniversitelere girişte başlıca kriter sayılmasının adaletsizlik durumunu ortaya çıkardığını belirtti. Prof. Dr. Işıklı, “Ayrıca unutmamak gerekir ki, üniversiteye giriş sorunu diye karşımıza çıkan sorun, gerçekte ülkemizde hüküm sürmekte olan işsizlik sorununun bir parçası ve uzantısıdır. Ülkemizde özellikle genç işsizlik sorunu trajik boyutlardadır. Bu koşullarda üniversite öğrenimi geniş ölçüde diplomasız işsizliğin, diplomalı işsizliğe dönüşmesinin bir aracı haline gelmiş bulunuyor" dedi.

“AKP, KADROLARINI OLUŞTURMA ÇABASINDA"

Prof. Dr. Işıklı, AKP’nin bu sistem ile imam hatip okullarına yönelen ihtiyaç fazlasını aşan yığılmayı kendilerince çözmeye çalıştığını kaydederek, katsayı sisteminin kaldırılması halinde üniversite öncesi öğrenim kurumlarına yığılmış olan gençlerin üniversite kapılarına hücum edeceğini savundu. Prof. Dr. Işıklı, “AKP iktidarı imam hatip okullarından üniversite mezunu yaparak kendine kadrolar oluşturmak istemektedir. Böylece eğitim birliği ilkeleri bir darbe daha yemiş olacaktır" dedi.

ANKA - MİLLİYET - 14 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.