'Oturan Boğa'nın Türk dostları mutlu

'Oturan Boğa'nın Türk dostları mutlu

Ufuk Uras Kızılderililerin bağımsızlık ilanına Türk solu olarak destek verdi.ABD'de 5 eyalette Kızılderili 'Oturan Boğa'nın torunlarının bağımsızlık...

A+A-

Ufuk Uras Kızılderililerin bağımsızlık ilanına Türk solu olarak destek verdi.

ABD'de 5 eyalette Kızılderili 'Oturan Boğa'nın torunlarının bağımsızlık ilan etmesi Türkiye'de de yankı buldu. ÖDP lideri Uras "Türk solu olarak destekliyorum" dedi..

Kızılderililerin efsane lideri 'Oturan Boğa'nın torunlarının ABD'de 5 eyalette bağımsızlık ilan etmesi Türk siyasetini ve Kızılderili dostlarını sevindirdi. ÖDP Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, "Türk solu olarak bağımsızlığı destekliyorum" derken, AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz'ın teyzesinin oğlu olan Kızılderili hayranı Sabahattin Kalaycıoğlu bayram sonrasında Bolu'da çadır kurup kutlama yapmaya hazırlanıyor.

MHP'li eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ise Kızılderili olan gelini Sierra için seviniyor. ABD'nın orta kesiminde 5 eyalete yayılan topraklarda yaşayan, ünlü şef Oturan Boğa'nın kabilesi Lakotalar, 150 yıl önce ABD hükümeti ile yaptıkları anlaşmayı, 1980'de imzalanan uluslararası Viyana Sözleşmesi'nin "taraflara anlaşmayı tek taraflı feshetme hakkı" veren maddesine dayanarak iptal ettiğini açıkladı. Basın toplantısı yahan kabile temsilcisi Russel Means, ABD'nin anlaşma hükümlerine uymadığını öne sürerek kendilerine Lakota milleti adını alıp bağımsızlıklarını ilan ettiklerini açıkladı. Bolivya, Venezüella, Şili gibi ülkelere kendilerini tanımaları için başvuran kabilenin bu açıklaması ÖDP Genel Başkanı Uras'ı heyecanlandırdı. "Türk solu olarak bağımsızlığı destekliyorum. Bu, çok önemli bir olaydır" diyen Uras, Oturan Boğa'nın emperyalizme karşı verdiği mücadelenin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

[caption id="attachment_25771" align="aligncenter" width="605"]Atlı Kızılderili Atlı Kızılderili[/caption]

ÇADIRDA KUTLAMA

Bolu'da 'Oturan Boğa' lakabıyla tanınan, AKP'li Yılmaz'ın teyzesinin oğlu Kalaycıoğlu da kutlama yapmaya hazırlanıyor. Kızılderili gibi giyinen Kalaycıoğlu, "Bağımsızlık ilanını duyunca göklere uçtum. Çifte bayram yaptım" diyerek bayram sonrasında Bolu kent merkezinde Kızılderili çadırı kuracağını ve kutlama yapacağını açıkladı. Kızılderili tarihini inceleyen Kalaycıoğlu, Türklerle akraba ve kardeşlik ilişkisine dikkat çekiyor. İnternette web sitesi bulunan Kalaycıoğlu, ABD'deki Kızılderililerle chat'leşiyor..

HÜLYA KARABAĞLI - ANKARA

23 Aralık 2007  - SABAH

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.