Otyam'a 'sanatçı müdür' davası

Otyam'a 'sanatçı müdür' davası

[caption id="attachment_25631" align="aligncenter" width="615"] Fikret Otyam[/caption]Otyam'a 'sanatçı müdür' davasıAntalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan,...

A+A-

[caption id="attachment_25631" align="aligncenter" width="615"]Fikret Otyam Fikret Otyam[/caption]

Otyam'a 'sanatçı müdür' davası

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, gazeteci, yazar ve ressam Fikret Otyam ile yayıncı İdris Özyol aleyhinde ‘gerçeğe aykırı beyan ve hakaret’ suçlarından 20 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı. Fikret Otyam, Antalya’da yayınlanan Son Nokta dergisinde Arslan’ın sanatla uğraştığı için meşgul olduğunu ve trafik kazalarıyla ilgilenmediğini öne sürdü. Otyam, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a hitaben yazdığı yazıda, bakanlığın trafik genelgesinin de Antalya’da uygulanmadığını ve bu nedenle genelgenin ertelenmesini istedi. Bu yazı üzerine Emniyet Müdürü Arslan, avukatı aracılığıyla Otyam ve derginin sorumlu yazı işleri müdürü hakkında manevi tazminat davası açtı. Otyam’ın yazıyı öfkeyle kaleme aldığı, ağır kelimeler seçtiği, aşağılayıcı bir üslup kullandığı öne sürülen iddianamede 20 bin YTL manevi tazminat ve mahkeme kararının yüksek tirajlı bir gazetede yayınlanması istendi. Fikret Otyam ise hakaret amacı taşımadığını, yazıyı trafik kazalarında hayatını kaybeden, sakat kalan insanlara dikkat çekmek amacıyla yazdığını savundu. Otyam, bir gazetede Arslan’ın ‘yeni kitap için haber topluyor’ haberini gördüğünü ve tekzip edilmemesi üzerine yazıyı kaleme aldığını da belirtti.

Fikret Otyam “Öykü, roman yazan, sanatçı olan bir insanın 82 yaşındaki bir adama ‘eleştiriyor’ diye dava açmasını yakıştıramadım” dedi.

Piyes yazarımız şu sıralar biraz meşgul

İDDİANAMEDE Otyam’ın yazısından şu satırlar da yer aldı :

“Çünkü bunu uygulayacak roman ve piyes yazarımız, sanatçı ve sanatsever sevgili Emniyet Müdürümüz şu sıralar biraz meşgul, yeni bir eser için bilgi topluyor. Tam bu sırada yok kaskmış, yok yeşilde geçilir, kırmızıda durulurmuş, aksi halde ölümle biten kazalar, mazalar olurmuş gibi afaki işlerle ‘konsantrasyonunu bozucu, performansını etkileyecek’ ıvır zıvırlarla meşgul etmeniz, resmen ve alenen sanat düşmanlığıdır. Suçlamaya neden olmamak için, evet 6 ay izin veriniz efendim... Dua edelim kitap bir an önce yazılıp bitsin.

Sayın Bakan, düşündüm ve istifa etmenizde ısrardan vazgeçtim. Evet tek ricam müdürümüzü rahat bırak, asıl işini yapsın tamam mı?’’

AA -  4 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.