Oy ve Ötesi: Halk Sandıklara Sahip Çıktı

Oy ve Ötesi: Halk Sandıklara Sahip Çıktı

Oy ve Ötesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun SEÇSİS sistemiyle yaptığı sonuç girişlerinin Oy ve Ötesi’nin gönüllülerinin topladığı tutanaklarla oy sayımı...

A+A-

Oy ve Ötesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun SEÇSİS sistemiyle yaptığı sonuç girişlerinin Oy ve Ötesi’nin gönüllülerinin topladığı tutanaklarla oy sayımı sağlaması yapan T3 sisteminin sonuçlarını paylaştı.

Oy ve Ötesi, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde bölge sorumluları, ilçe sorumluları, bina sorumluları, avukatlar ve sandık sorumlularından oluşan Oy ve Ötesi gönüllülerinin sandıklara sahip çıkması ve Türkiye’nin birçok noktasında kanunsuz işlemleri ve hataları tutanaklarla kayıt altına alarak usulsüzlüklere karşı caydırıcı bir rol oynadıklarını bu nedenle 34 milyon oyun içinde partilere farklı yazılan oyların sonuca bir etki etmeyecek kadar küçük olduğunu açıkladı.

128 bin 620 sandık karşılaştırıldı

Hem gönüllüler hem de siyasi partilerin eliyle toplanan 180.894 seçim tutanağı, Türkiye Tutanak Teyit (T3) sistemine girildi.

Türkiye'deki 174.400 sandıktan 128.620'si T3 ve resmi sonuçlarla karşılaştırıldı.

Oy ve Ötesi, 34 milyon üzerinde geçerli oy toplamı üzerinden yapılan karşılaştırmada, yüzde hesabıyla, AKP için yüzde 0.052, CHP için yüzde 0,001 MHP için yüzde 0.01, HDP için yüzde 0.003 fazla ve SP için yüzde 0.017 eksik oyun sayıldığını tespit etti.

55 binden fazla gönüllü çalıştı

Seçimlerdeki gönüllü katılımını değerlendiren Oy ve Ötesi ekibi şu açıklamayı yaptı:

“55.000’in üzerindeki Oy ve Ötesi gönüllüsü 7 Haziran günü seçimlerin kanun ve yönetmeliklere uygun olarak gerçekleştirilmesi için çok büyük bir çaba ve özveri sergiledi. Sistemin işleyişini ortaya çıkardı, seçim sistemine sahip çıktı.

“Oy ve Ötesi gönüllüleri, gösterdikleri bu insanüstü çabayla demokrasinin en büyük şenliği olan seçim süreçlerine katılma haklarını kullanmış ve seçimlerin şeffaf ve adil olarak gerçekleşmesine büyük katkı sağlamışlardır.

“Oy ve Ötesi, gönüllü sayısını sürekli olarak artırarak bundan sonraki seçimlerde de vatandaşların seçimlerin adil ve şeffaf şekilde gerçekleşmesine katkı sağlamaları için üzerine düşen görevi yapmayı sürdürecektir.”

Oy ve Ötesi’nin seçim sonuçlarına ilişkin raporunu şuradan inceleyebilirsiniz. (EA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.