Öymen: Alevileri dışlamadık

Öymen: Alevileri dışlamadık

Öymen: Alevileri dışlamadıkCHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Alevileri Dışlamadıklarını SavunduCHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen,...

A+A-

Öymen: Alevileri dışlamadıkÖymen: Alevileri dışlamadık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Alevileri Dışlamadıklarını Savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Alevilerden her zaman destek gördüklerini belirterek, "Alevilere karşı en küçük bir sözümüz, hiçbir zaman onları dışlayıcı bir ifademiz olmamıştır." iddiasında bulundu.

Öymen, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öymen, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, Alevilerin destek verdiği Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)'nin kurulmasında, kendisinin Alevilerle ilgili sözlerin etkili olup olmadığı sorusuna, "Hayır." cevabını verdi. CHP olarak Alevilerden her zaman destek aldıklarını söyleyen Onur Öymen, "Zaman zaman geçmişte de Alevi kökenli bazı vatandaşlarımızın, arkadaşlarımızın ayrı parti kurma girişimleri olmuştur. Şimdi de böyle bir girişimin olduğunu öteden beri biliyorduk. O bakımdan bunu şu veya bu olaya bağlamak doğru değildirama Türkiye'de mezhep üzerine, etnik köken üzerine siyasi parti kurmanın, bizim kanaatimizce isabetli bir yol olmadığını söylemek istiyorum." dedi.

Yargının baskı altında olduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, uluslararası istatistiklere göre Türkiye'nin yargı bağımsızlığında 64. sırada olduğunu kaydetti. Ergenekon davasına da değinen Öymen, gerçekten suç işleyenlerle hükümeti eleştirenlerin aynı davanın sanıkları olarak gözaltına alındığını ve tutuklandığını iddia etti. Suç işleyenlerin yargılanıp cezalandırılması gerektiğini belirten Öymen, tarihte ilk defa yedi rektörün birden tutuklandığını ifade ederek, "Bunun örneğini hatırlayan var mı? Askeri rejim zamanlarında bile olmadı. Bunların bir kısmı hâlâ tutukludur, bir kısmı tahliye edilmiştir." şeklinde konuştu. Öymen, Türkiye'de ilk defa bir savcının, başka bir savcı tarafından gözaltına alındığını da kaydetti.

Onur Öymen, Ankara'da yakalanan cephane yüklü kamyonla ilgili olarak da şunları söyledi: "Silahlı Kuvvetler'in her faaliyeti, bir suç şüphesi gibi kamuoyuna takdim edilmektedir. Ülkenin bir yerinden bir yerine usullerine uygun, izinli, talimatlı cephane taşınması bile polis tarafından sanki bir suç emaresiymiş gibi değerlendirilebilmekte ve taşımaya el konulmakta, kamyonlara el konulmakta, birtakım tahkikatlar yapma yoluna gidilmektedir. Artık bir tek gün geçmiyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine bir iddia atılmasın."

KAYNAK : YurtGundemi  - 11.03.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.