Öymen'in konuşması bize Hitler faşizmini hatırlattı

Öymen'in konuşması bize Hitler faşizmini hatırlattı

Öymen'in konuşması bize Hitler faşizmini hatırlattıCHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 1938 Dersim'de yaşananlara ilişkin...

A+A-

Öymen'in konuşması bize Hitler faşizmini hatırlattıÖymen'in konuşması bize Hitler faşizmini hatırlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 1938 Dersim'de yaşananlara ilişkin sözlerine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak sert tepki gösterdi.

"Öymen'in konuşması çok iğrençti. Bize Hitler faşizmini hatırlattı."diyen Ertan,bu sözlerle CHP'nin gerçek ideolojisinin ve ırkçı yüzünün ortaya çıktığını belirtti. Taraf Gazetesi'ne konuşan Ali Ertan Toprak, Öymen'in CHP'den atılmadığı müddetçe onurlu,şerefli hiçbir Alevinin bu partide kalmaması gerektiğini söyledi. Toprak, Onur Öymen'nin parlamentodaki konuşmasından sonra konfederasyon üyelerine CHP'li milletvekillerini Avrupa'daki hiçbir Alevi etkinliğine davet etmemeleri çağrısında bulunduklarını açıkladı. Ali Ertan Toprak, Türkiye'deki Alevilerin CHP'nin Kürt açılımındaki anti demokratik tutumundan dolayı daha radikal tepkiler vermeleri gerektiğini savundu. "Aleviler daha ne bekliyorlar, ne olması lazım" diyerek CHP içindeki Alevilere seslenen Toprak, Öymen'in istifaya zorlanmazsa, CHP içinde aktif siyaset yapan Aleviler'in de onurlarını ve şereflerini kaybedeceklerini dile getiridi.

Avrupa Alevileri olarak yıllardır Deniz Baykal dönemini eleştirdiklerini ifade eden Toprak, "Şu ana kadar CHP'nin gerçek yüzünü anlamayan Aleviler, bundan ders çıkarmalı. Umarım bu konuşma bu karşılıksız aşkın bitmesini sağlar" diye konuştu. Ali Ertan Toprak, CHP'yi, Kürt açılımındaki demokratik olmayan davranışlarından dolayı Sosyalist Enternasyonel'den de atılması için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

ZAMAN - 15 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.