Ozan Emekçi'nin akıbeti, Ahmet Kaya gibi olmasın

Ozan Emekçi'nin akıbeti, Ahmet Kaya gibi olmasın

Ozan Emekçi'nin akıbeti, Ahmet Kaya gibi olmasınİnternet radyo ve sitelerinin birlikte düzenlediği yayınına katılan Kıvırcık Ali, Mazlum Çimen ve Ali...

A+A-

Ozan Emekçi'nin akıbeti, Ahmet Kaya gibi olmasın

İnternet radyo ve sitelerinin birlikte düzenlediği yayınına katılan Kıvırcık Ali, Mazlum Çimen ve Ali Asker'in de aralarında olduğu ünlü sanatçılar ile  CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Ozan Emekçi hakkındaki yurda giriş yasağının kaldırılmasını talep ettiler.

Çok sayıda internet radyo ve sitesinin 29 yıldır Türkiye'ye dönemeyen protest müziğin öncülerinden Ozan Emekçi'yi desteklemek amacıyla birlikte düzenlediği canlı yayına büyük ilgi gösterildi. Programda Başbakan Erdoğan'ın  "Hoşçakalın iki gözüm diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen bir Türkiye'nin şarkıları eksik kalır"  sözleriyle bütün dikkatlerin üzerine çevrildiği protest müziğin yaşayan en önemli isimlerinden Ozan Emekçi, yurda giriş yasağının kaldırılmasını istedi. Türkülerinin TRT'de de söylendiğini kaydeden Ozan Emekçi, "Tek suçum türkü söylemek. Oysa eserlerimi sayısız sanatçı seslendiriyor. Ancak ben Türkiye'ye gidemiyorum. Türkiye'ye aylarca süren serüvenden sonra üç dört gün için izin veriyorlar. Çok sevdiğim yurdumdan, sevdiklerimden, dinleyicilerimden uzak kalmak çok zor geliyor. Türkü söyleyerek haksızlıkları dile getirmenin cefası bu kadar ağır olmamalı" diye konuştu.

Ünlü sanatçılar destek verdi

Malatya Arguvan, Çorum Kırklar, Gökçam, Gökköy, Kayseri Karaözü, Çorum Kuşsaray, Palabıyık ve Yaylacık Fm'in de aralarında olduğu çok sayıda internet radyosu ve sitesinin birlikte düzenledikleri canlı yayını gazeteci Kazım Doğan ile Gözlem Ilıman sundular. Programa sanatçılar Erensoy Akkaya, İsmail Kaya, Kıvırcık Ali, Mazlum Çimen, Ali Asker, Ergün Efe, Tolga Sağ ve Mahmut Yalın ile Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat telefonla; Yusuf Fırat, Ergün Efe ve Mahmut Yalın da stüdyoya gelerek destek verdiler. Ozan Emekçi'nin Türkiye yasağını  "Büyük ayıp"  olarak niteleyen sanatçılar, hükümete çağrıda bulunarak yurda giriş yasağının kaldırılmasını istediler. TBMM Başkanlığına Ozan Emekçi ve onun durumunda olanlarla ilgili soru önergesi ve kanun teklifleri verdiğini kaydeden Milletvekili Özbolat ise, bunlardan henüz sonuç alınamadığını söyledi.

Sesi AKP'ye Ulaştı

Yayında Emekçi'nin sesinin AKP'ye kadar ulaştığı, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun, "bürokratik engellemeler yüzünden ülkeye giremediğini" kabul ettıği ve yasağın kaldırılması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a başvurduğu bilgisine yer verildi.

Bilindiği gibi söylediği türküler nedeniyle Ozan Emekçi hakkında 12 Eylül döneminde 300 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmış, sanatçının Avrupa'ya iltica etmesinin ardından 403 Sayılı Türk Vatandaşlık Kanunu'nun 25. Maddesi ne göre vatandaşlıktan çıkarılmıştı.  "Türkiye Cumhuriyeti'nin emniyetini ve umumi nizamını bozmak niyetiyle veya bozmak isteyenlere ve bozanlara iştirak veya yardım etmek maksadiyle geldikleri sezilenlerden olduğu" gerekçesiyle de 5682 sayılı Pasaport Kanunu'nun 8.5 Maddesine göre Türkiye'ye giriş yasağı konulmuştu. Nisan 2007'de sekiz günlük yurda giriş izni alabilen Ozan Emekçi, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun birlikte organize ettiği Mersin konserine katılmış ve 30 bin dinleyici tarafından ayakta alkışlanmıştı.

KAYNAK : Alevihaber.com Özel - 11 Ekim 2009

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.