Özdil : Alevi kimliği tanınmalı

Özdil : Alevi kimliği tanınmalı

Özdil: Alevi kimliği tanınmalı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Kurulu yapıldı. Genel Başkan Tekin Özdil, "Alevilerin...

A+A-

Özdil: Alevi kimliği tanınmalıÖzdil: Alevi kimliği tanınmalı

Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Kurulu yapıldı. Genel Başkan Tekin Özdil, "Alevilerin değerlerinin bilinmesi ve kimliklerinin tanınması gerekiyor" dedi. Alevilerin talepleriyle ilgili daha yapacak çok şey olduğunu ifade eden Özdil, sorunların çözümü için diğer sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle ortak çalışmalar yaptıklarını anlattı. Genel kurula CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Turan Eser de katıldı.

ANKARA (AA) - CUMHURİYET - 30 Mart 2008

Alevilerin talebi belli

ANKARA- Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Başkanı Tekin Özdil, Alevilerin değerlerinin bilinmesi ve kimliklerinin tanınması gerektiğini belirterek, "Bu düşüncenin bu topraklarda yaşaması, gelişmesi ve büyümesinin faydalı olacağını ve toplumun önünü açacağını düşünüyoruz" dedi. Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Kurulu'nda konuşan Özdil, Alevilerin temel taleplerinin aydın ve entelektüel kimlik taşıyan herkesin talebi olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nin müze statüsünden çıkarılmasını istediklerini söyledi.

RADİKAL  - 30 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.