Özgüven'den Gökçek tepkisi

Özgüven'den Gökçek tepkisi

Özgüven'den Gökçek tepkisiBedava su vrediği için yargılanan Özgüven "Zehirli su verenler yargılanmıyor"...

A+A-

Özgüven'den Gökçek tepkisiÖzgüven'den Gökçek tepkisi

Bedava su vrediği için yargılanan Özgüven "Zehirli su verenler yargılanmıyor" dedi.

İzmir'in Dikili ilçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven, halktan su parası toplamadıkları için yargılandıklarını hatırlatarak, ''Kızılırmak'tan Ankaralılara zehirli su veren, onların sağlığı ile oynayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı yargılanmıyor'' dedi.

Özgüven, Ekoloji Şenliği'ne katılmak için ilçeye gelen Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara (GDO) Hayır Platformu, üyelerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin birer yerel hükümet olduğunu söyledi.

Osman Özgüven, suyun bir hak olduğunu, ilçeye 20 kilometre uzaklıktan su getirdiklerini belirtti.

Dikili'de fırınlarda 300 gram ekmeğin 75 YKr'den satıldığını kendilerinin ise belediye fırınında ürettiği aynı gramajlı ekmeği 40 YKr'den verdiklerini anlatan Özgüven, şöyle dedi:

''40 YKr'den sattığımız ekmekten kar elde ediyoruz. Bazı kesimler 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor' diyorlar. Bu değirmenin suyu, halkın kendisidir. Yani halk kendi parasıyla kendi ekmeğini yiyor, kendi suyunu içiyor. Hükümet ise her şeyi özelleştiriyor. Yakında suyu bile halka özel şirketler satacak. Biz, halktan su parası toplamadığımız için yargılanıyoruz. Ama Kızılırmak'ın zehirli suyunu Ankaralılara içiren kişi, Ankaralıların sağlığını bozduğu, oradaki halkı zehirlediği için hiçbir şekilde yargılanmıyor ve cezaya çarptırılmıyor.''

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kilimli de Kızılırmak Projesi'nde devletin zarara uğratıldığını öne sürdü. Bu zararın 2005 yılında ASKİ'de bir denetleme sonucu tespit edildiğini iddia eden Kilimli, ''ASKİ'nin gelirleri, alt-üst geçit yapımında kullanılmış. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi çökmek üzere, oralara hiç bakım yapılmamış durumda. Hukuki olarak bu durumlarla çok karşılaşacağız. Mücadelemiz devam edecek'' dedi.

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 7 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.