Özlem Alev Demirel Avrupa Parlamentosuna Seçildi!

Özlem Alev Demirel Avrupa Parlamentosuna Seçildi!

Özlem Alev Demirel, memleketi Malatya'dan sürgün edilen Alevi bir ailenin çocuğu olarak 5 yaşında geldiği Almanya'da Sol Partiden Avrupa Parlamentosuna Seçildi!

A+A-

Almanya’da Sol Parti'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri için liste başı olarak aday gösterdiği Özlem Alev Demirel 26 Mayıs seçimlerinde parlamentoda Alman solunu temsil etme hakkını kazandı 

Alman Sol Parti'nin (Die Linke) yaklaşık 500 delegesinin oy kullandığı seçimde 34 yaşındaki Özlem Alev Demirel oyların yüzde 84,4’ünü alarak Avrupa Parlamentosuna ilk sıradan aday gösterildi.1989 yılında, 5 yaşındayken ailesiyle Almanya’ya gelen Demirel, Birleşik Hizmet İşleri Sendikası’nın emekçilerinden. 2018 yılına kadar dört yıl boyunca Sol Parti’nin Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Sözcülüğü ve Eşbaşkanlığı görevini sürdüren Demirel, İstihdam ve sosyal politikalar konusundaki çalışmalarıyla tanınmakta. Almanya'da sol siyasete ve sendikalara yıllardır emek veren Özlem Alev Demirel, 26 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oyların yüzde 5,4'nü alan Sol Parti'nin adayı olarak ilk sıradan seçildi.

 

SÜRGÜN BİR BABANIN KIZI

Özlem Alev Demirel, Alevi bir ailenin çocuğu olarak 1984 yılında Malatya'da dünyaya gelir. Öğretmen babası, o dünyaya geldikten sonra, Kenan Evren öncülüğündeki “Faşist Askeri Darbeye” karşı çıktığı için tutuklanır ve işkence görür. 12 Eylül’ün işkence merkezlerine çevrilen mapushanelerinde yoğun şekilde işkence gören babasının, ölümden dönmesi mucize olur. Babası ve annesi, hapis hayatı bittikten sonra da, yıllarca sürekli askeri darbe yönetimince baskı görür, babası sık sık tutuklanır. Sonuçta, Almanya’nın Bielefeld kentinde işçi olan dedesi ve büyük annesi onları yurt dışına çıkmaya ikna eder. Böylece Özlem Alev Demirel, 5 yaşındayken Almanya’ya iki ağabeyi ve anne ile babasıyla “politik göçmen” sıfatıyla gelir. Bilefeld kentinde okula başlar, daha sonra ailesiyle Köln’e göç eder.

OKULDA GÖÇMENLERİN HAKLARINI SAVUNDU

Demirel okullarında hep sınıf ve okul sözcüsü olur. Almanya’da, Alman ve göçmenlerin eşit haklara sahip olmasını savunan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) çocuk ve gençlik kollarıyla tanışır. Almanya’da daha kaliteli bir eğitimi savunur. Göçmen çocukların okulda hakir görülmesine dışlanmasına karşı çıkar, eşitçe, hakça, sevgi içeren bir eğitim ister.Lise öğreniminden sonra, Bonn Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun olur. DİDF Gençlik Merkez Yönetim Kurulu, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Öğrenci Temsilciği, Köln Belediyesi Meclis Üyeliği, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Parlamentosu Milletvekilliği ve DİDF Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulunur. Özlem Alev Demirel, evli ve iki çocuk annesidir.

HER ZAMAN İNSANCA BİR YAŞAMIN MÜCADELESİNİ VERDİ

Özlem Alev Demirel, ailesiyle birlikte yaşadığı zorlukları, göçün acılarını incelemekle kalmadı. Almanya’ya aynı kaderi paylaşarak dünyanın çeşitli ülkelerinden göçen yüzlerce ailenin yaşadıklarını inceledi. Bu çalışmaları içinde onların acılarına nasıl merhem olacağını düşündü. Irkçılıktan, tutuculuktan, insanı insandan koparacak politik tutumlardan ve çatışmalardan uzak durdu. İnsanın insan olarak yaşam boyunca eşit haklara sahip olmasını ve insanca barış içinde yaşamasını savundu.Dünyanın her bölgesindeki insan hakları ihlallerine, politik baskılara ve çatışmalara karşı çıktı.

2010’DAKİ SEÇİM KAMPANYASI SES GETİRMİŞTİ

Özlem Alev Demirel, 2010 yılında Kuzey Ren Westfalya eyalet parlamento seçimlerinde, sıradışı seçim kampanyasıyla gündem olmuştu.Demirel, bir pazar yerine giderek, “Almanya’nın Yoksul Milyonerleri” dediği zenginler için sembolik bağış toplayarak, gelir dağılımı adaletsizliğine dikkat çekmişti.Demirel, 2008’deki küresel finans krizi sırasında, hükümetin bankalara 600 milyar euro yardım ettiğini, öte yandan eğitim, sağlık gibi alanlarda kısıtlamaya gittiğini dile getirmişti. Demirel pazar yerinde, milyoner kılığına girmiş iki partili arkadaşıyla kampanya yürütmüştü.Özlem Alev Demirel, artık “sürgündeki bir babanın kızı” kızı sıfatıyla, insan hakları savunucusu kimliğini Avrupa Parlamentosu’na taşımak, bütün göçmenler ve ötekiler için, sesini daha da yükseltmeye hazırlanıyor.

 

Kaynak: Evrensel

 

surgun-ailenin-kizi-ap-adayi.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum