PANEL : 29.Yılında Darbe Düzeninin En Kanlı Provokasyonu

PANEL : 29.Yılında Darbe Düzeninin En Kanlı Provokasyonu

PANEL : 29.Yılında Darbe Düzeninin En Kanlı Provokasyonu: Maraş Katliamı ve Gerçekler 29 Aralık 2007 Cumartesi Günü saat 15.00- 19.00...

A+A-

PANEL : 29.Yılında Darbe Düzeninin En Kanlı ProvokasyonuPANEL : 29.Yılında Darbe Düzeninin En Kanlı Provokasyonu: Maraş Katliamı ve Gerçekler

29 Aralık 2007 Cumartesi Günü saat 15.00- 19.00

MARAŞ KATLİAMI SİNEVİZYON GÖSTERİMİ

Panel Yöneticisi: Ruşen SÜMBÜLOĞLU (Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı)

Panelistler:

  • Hasan Fehmi GÜNEŞ  (Dönemin İçişleri Bakanı)
  • Kazım GENÇ (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı)
  • Durdu GEVHER (Olayları yaşayan bir öğretmen)
  • Hüseyin Yüksel BİÇEN (Çağdaş Hukukçular Derneği eski başkanı)

Panelin Yeri:

Ekin Sanat Merkezi

Menekşe Sok.  No: 8/1  Kızılay/Ankara

İletişim, Tel: 0 312 433 41 64

DEVRİMCİ 78'LİLER FEDERASYONU

Maraş Katliamı ve Gerçekler Ankara'da Tartışılıyor

Devrimci 78'liler Federasyonu'nun 29 Aralık'ta, Ankara'da düzenlediği "Maraş Katliamı ve Gerçekler" paneline dönemin İçişleri Bakanı Güneş, hukukçu Biçen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Genç ve olayların bir tanığı katılıyor.

19-25 Aralık 1978 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen ve 100'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği katliamın 29. yıl dönümde Devrimci 78'liler Federasyonu, "Maraş Katliamı ve Gerçekler" konulu panel düzenliyor.

Cumartesi (29 Aralık) Ankara'da yapılacak panele Dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, olayları yaşayan bir tanık olarak öğretmen Durdu Gevher ve Çağdaş Hukukçular Derneği eski başkanı Hüseyin Yüksel Biçen konuşmacı olarak katılıyorlar.

15:00-19:00 saatleri arasında yapılacak panel sinevizyon gösterimiyle başlıyor. Panel Kızılay, Menekşe Sokak'taki Ekin Sanat Merkezi'nde yapılıyor.

Maraş katliamında neler oldu?

Kahramanmaraş'ta 19 Aralık 1978'de başlayan saldırılar günlerce sürdü. Hamile kadınların şişlenerek öldürülmesi, bebeklerin parçalanması gibi olaylar yaşandı. MHP'nin başını çektiği gerici kitleler “Bugün cihat günüdür, Alevileri öldüren cennete gider”, “komünistleri bırakmayın” sloganları eşliğinde saldırılarını sürdürmüşlerdi. Saldırılar sonucunda 111 kişi hayatını kaybetti, Alevilerin ve solcuların evleri ve işyerleri yakılıp yıkıldı, Alevi nüfusun büyük kısmı Kahramanmaraş'ı terk etmek zorunda kaldı. (EZÖ/TK)

BİA Haber Merkezi - Ankara
27 Aralık 2007, Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.