Pendik halkı şenlikte buluştu

Pendik halkı şenlikte buluştu

Pendik halkı şenlikte buluştu  KARTAL (02.09.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pendik Şubesi, önceki gün dernek binası önünde...

A+A-

Pendik halkı şenlikte buluştuPendik halkı şenlikte buluştu 

KARTAL (02.09.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pendik Şubesi, önceki gün dernek binası önünde düzenlediği halk şenliği ile mahalle halkını bir araya getirdi. Geleneksel hale getirilmesi düşünülen şenlikte örgütlü mücadele çağrısı yapıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pendik Şubesi, Alevi emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Kurtköy Şeyhli'de bulunan dernek binası önünde bir halk şenliği düzenledi. Etkinlikte bir araya gelen 2 bin emekçi, yozlaşmaya karşı mahallelerine sahip çıkacağını belirtti. Şenlikte Alevi emekçilerin talepleri dile getirildi, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Madımak Oteli'nin müze yapılması istendi.

Etkinlik alanına Sivas şehitlerinin resimleri ile “Unutmadık insanlık yanmasın Sivas'ı unutma” ve “Zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Cemevleri resmi ibadethane kabul edilsin”, “Halklarıma yasal güvence istiyorum” yazılı pankartlar asıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan PSAKD Şube Başkanı Mehmet Yorulmaz, taleplerini dile getirdi. Yaptıkları Cemevi'nin hala yasal olarak kabul edilmediği belirten Yorulmaz, “Sizin ibadet yeriniz camidir” şeklinde alaylı cevaplar aldıklarını kaydetti. “Suçumuz nedir alevi olmamız ve Cemevi istiyorum dememiz mi?” dedi.

Zorunlu din dersi kaldırılsın diyoruz, laikliğe aykırı deyip sizin kurum diyanet işleri diyorlar, bu nasıl bir laiklik” diyen Yorulmaz, tüm halkların Dünya Barış Günü'nü kutladı. Barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diledi. Yorulmaz konuşmasında Tuzla'da yaşanan iş cinayetlerine ede dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Etkinlik konuşmaların ardından dernek bünyesinde çalışmalarını sürdüren semah ekibinin sahne almasıyla devam etti. Halk şenliğinde Hasan Papur, İlyas Salman, Erdal Bayrakoğlu ve Ferhat Tunç ezgilerini seslendirdi. Etkinlik halaylarla geç saatlere kadar sürdü.

ATILIM - 2 Eylül 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.