Perinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbest

Perinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbest

Perinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbest İlhan Selçuk’un serbest bırakılmasının ardından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek...

A+A-

Perinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbestPerinçek tutuklandı Alemdaroğlu şartlı serbest

İlhan Selçuk’un serbest bırakılmasının ardından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek Bayrampaşa cezaevine konuldu. Alemdaroğlu şartlı salıverildi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak” iddiasıyla tutuklandı. Perinçek ile birlikte 4 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderilirken “kuvvetli şüpheli” iddia edilen İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu ise şartlı salıverildi. Son tutuklamalarla birlikte 8 aydır gündemde olan Ergenekon soruşturmasında tutuklu sayısı 43’e ulaştı.

Perinçek Bayrampaşa’da

Soruşturmayı yürüten Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca “Ergenekon terör örgütünün üst düzey yöneticisi olmak ve devlete ait gizli belgeleri temin edip elinde bulundurmak” suçlarından İstanbul Nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Perinçek hakkında tutuklama kararı verildi. Perinçek, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra yoğun önlemler eşliğinde polis aracına bindirildi. Bu sırada, adliyenin önünde bekleyen İP’li bir grup, kararı protesto eden sloganlar attı. Perinçek’in, adliyeden çıkartılmadan önce eşi Şule Perinçek ile görüştürüldüğü öğrenildi. Perinçek, adliyedeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi. Adliyeye dün sabaha karşı 02.00’de getirilen Perinçek, adliyeye girişi sırasında basın mensuplarına “Hedefte ordu var” diye bağırdı.

Alemdaroğlu imza verecek

Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer isimler ise Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile Gazeteci Adnan Akfırat.

Kemal Alemdaroğlu ise şartlı olarak serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemenin kararında, “Kemal Alemdaroğlu’nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna” dikkat çekilerek, “bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı” ifade edildi. Ancak “şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak” şartlı salıverilmesine karar verildi. Alemdaroğlu’nun aynı madde uyarınca, polis merkezine her ayın 1’inci ve 15’inci günlerinde başvurarak imza vermek şeklinde adli kontrol altına alınmasına karar verildi. Alemdaroğlu, “bu uygulamaya bir gün bile uymadığı takdirde hakkında hemen tutuklama kararı çıkarılabileceği” konusunda ihtar edildi.

‘Ergenekon soytarısının ne olduğu görülecek’

Alemdaroğlu da, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Birileri, iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden birtakım mesajlar iletmesini ve Ergenekon üzerinden birtakım çalışmalar yapmasını mutlaka ödeyecektir” dedi. Alemdaroğlu ayrıca, “Ergenekon soytarısının ne olduğunu yakında herkes görecektir” ifadesini kullandı.

Gözaltına alınarak savcılıkça serbest bırakılan İbrahim Benli ise “Ergenekon suçlamasıyla itham edilen arkadaşlarımın hepsi en az benim kadar masum” şeklinde konuştu.

Tutuklu sayısı 43 oldu

Soruşturma kapsamından cuma sabaha karşı gerçekleşen operasyonda 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Büyük tartışmalara neden olan operasyonun ardından gözaltına alınan 12 kişiden ilk olarak İlhan Selçuk serbest bırakılmıştı. Daha sonra aralarından Kemal Alemdaroğlu’nun da bulunduğu 7 kişi daha serbest bırakıldı. Doğu Perinçek, Ferit İlsever, Serhan Bolluk ile Adnan Akfırat ise sorgularının ardından tutuklandı. Daha önce de 39 kişinin tutuklandığı soruşturmanın ‘beşinci dalgası’ da bu şekilde sona ermiş oldu. Son tutuklamalarla birlikte, 8 aydır süren Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 43’e ulaştı. (İstanbul/EVRENSEL)

Savcı Öz hakkında soruşturma istendi

İstanbul Barosu eski Başkanı Avukat Turgut Kazan, İlhan Selçuk’un gece yarısı evinden gözaltına alınmasının, CMK’nın, ifadeye çağırma, zorla getirme/yakalama ve aramaya ilişkin 145, 146, 98, 116 ve 118. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Perinçek, 10 gün önce savcıyı şikayet etmiş

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz, bu operasyonu 10 gün önce öngördüklerini ve Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Öz hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na başvurduklarını açıkladı.

Doğu Perinçek’in tutuklanmasından sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde gazetecilere açıklama yapan Cengiz, tutuklama kararına bugün itiraz edeceklerini bildirdi.

EVRENSEL - 25 Mart 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.