Pınar Fidan hakkında Aleviler ile ilgili ‘esprileri’ nedeniyle soruşturma

Pınar Fidan hakkında Aleviler ile ilgili ‘esprileri’ nedeniyle soruşturma

Stand up gösterisinde Alevilerle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Pınar Fidan hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Fidan gelen tepkiler üzerine kendisinin de Alevi

A+A-

Stand up gösterisi yapan Pınar Fidan’ın Aleviler hakkındaki ifadelerinin yer aldığı videonun sosyal medyada yayılması ve yoğun tepkilerin ardından savcılık soruşturması başlatıldığı açıklandı. Fidan, soruşturma başlatılmadan önce tepkiler üzerine açıklama yapıp Alevi olduğunu ve ironi yapmak istediğini belirtmişti.

VİDEODAKİ İFADELER

“Tuz-Biber” adlı stand up gösterisini yapan Fidan’ın, “Hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin” gibi Madımak göndermesi de yaptığı esprilerin yer aldığı video ifadeleri şöyleydi:

“Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıyor. Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir yandan Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor. Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var.”

“BEN DE ALEVİYİM” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Bunun üzerine Fidan sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Merhaba arkadaşlar. Uğraşmak istemedim başta ama bu kadar kişi tarafından yanlış anlaşıldığı için bir kere buradan açıklayayım. İzlediğiniz videoda tam tersini düşündüğüm bir şeyi ironi yaparak anlatıyorum. Mizah, dalga geçmek ya da küçümsemek için değil, eleştirmek için yaptığımız bir şey. İnsanların genel düşüncelerini taklit ederek aslında anladığınızın aksine öyle düşünenlerle dalga geçiyorum. Önemi yok ben aleviyim ve Alevi düşmanı olduğumu düşünüp beddua, küfür ve hakaret eden bu kadar çok insan olabilmesine şaşırdım ve üzüldüm. Bunun benimle ilgili olmadığını biliyorum ama hepimiz için üzücü. Videonun başı sonu olmadığı için de yanlış anlaşılmış olabilir, orada Alevi diye bahsettiğim kişi de dayım. Can sağlığı diyelim ne diyelim.”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Pınar Fidan hakkında soruşturma başlatıldı.

(HABER MERKEZİ) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.