Pınar Fidan: İstemeyerek incittiğim insanlardann içtenlikle özür dilerim

Pınar Fidan: İstemeyerek incittiğim insanlardann içtenlikle özür dilerim

Pınar Fidan Aleviler hakkındaki ifadelerinin yanlış anlaşıldığını ve amacını aştığını belirterek "İstemeyerek ve öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden özür diliyorum'' dedi.

A+A-

Pınar Fidan kamuoyuna dönük yaptığı açıklamada “Amacım, herhangi bir inancın mensuplarını veya halkın bir kesimini incitmek, hedef göstermek, aşağılamak, kışkırtmak, bir zümreye hakaret etmek değil; aksine geçmişte yaşadığımız acılı olayların sorumlularını ve zihniyetlerini yaptığım iş doğrultusunda hatırlatmaktı.”  ifadelerine yer verdi.

Pınar Fidan’ın kamuoyuna dönük yaptığı açıklamayı olduğu gibi veriyoruz.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURUMDUR

pf.jpg

18-03-2020 tarihinde bir sahne gösterimden kısa bir kesit YouTube’a yüklendi. Bu videonun bir bölümünde, düşünce olarak karşısında durduğum ayrımcıları ve saldırganları onların kendi dilini kullanarak mizah aracılığıyla hicvetmeye çalıştım. Videoya gelen birkaç yorum sonrasında amacımın yanlış anlaşılabileceğini anlayarak aynı gün videonun kaldırılmasını talep ettim.

Talebim üzerine kaldırılan video yayında kaldığı kısa süre içerisinde tanımadığım kişilerce kopyalanıp çeşitli mecralarda paylaşılınca maksadını aştı. Haksız bir şekilde hedef gösterilmem üzerine korkunç bir karalama kampanyası başlatıldı. Tepkiler henüz bu boyuta varmadan önce sosyal medya hesabımdaki bir fotoğrafımın altına yorum yazan birkaç kişiye yazdığım cevap, sonradan kamuoyuna yaptığım açıklama olarak lanse edildi. Şahsıma, arkadaşlarıma, aile fertlerime, zamanında çalıştığım ve şu an bağlantım olmayan kurumlara ve mekanlara yönelik hakaret, küfür, saldırı ve tehditlere tanık olduk ve oluyoruz.

Amacım, herhangi bir inancın mensuplarını veya halkın bir kesimini incitmek, hedef göstermek, aşağılamak, kışkırtmak, bir zümreye hakaret etmek değil; aksine geçmişte yaşadığımız acılı olayların sorumlularını ve zihniyetlerini yaptığım iş doğrultusunda hatırlatmaktı.

Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ederim. İstemeyerek ve öngörmeyerek incittiğim insanlardan ve toplum kesimlerinden içtenlikle özür dilerim.

HABER MERKEZİ/İSTANBUL

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum