Pir Erdoğan’dan uyarı: Cemevleri bir süre daha kapalı kalmalı

Pir Erdoğan’dan uyarı: Cemevleri bir süre daha kapalı kalmalı

PİRHA - Özellikle son günlerde artan koronavirüs vakalarına karşı uyarıda bulunan Ağuçan Ocağı Pirlerinden İbrahim Erdoğan, bazı cemevlerinin sosyal mesafeye dikkat ederek açıldığını ancak artan

A+A-

İstanbul’da Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sarıyer Şubesi Ayazağa Cemevinde dedelik yapan Ağuçan Ocağı Pirlerinden İbrahim Erdoğan, özellikle son üç gündür artan koronavirüs vakalarına dikkat çekti.

Koronavirüs salgınından bütün dünyanın etkinlendiğini hatırlatan Erdoğan, bu süreçte herkesin dikkat etmesi gerektiğini belirterek, Ayazağa Cemevi olarak bu süreçte canların zarar görmemesi için inanç ritüellerine ara verdiklerini söyledi.

“İNANÇ HER ZAMAN YERİNE GETİRİLİR”

Erdoğan, “Kendi yolumuzun bize öğrettikleri doğrultusunda ne yapmamız gerektiğini halkımıza anlattık. Ev ev dolaştık söyledik ve insanları bir araya getirmemek için özen gösterdik” dedi.

İnancın insanın özünde olması gerektiğini söyleyen Pir Erdoğan, “Ritüel olarak her hafta inancın yerine getirilmesi veya her gün beş vakit ezan okumakla inanç yerine geliyor anlamına gelmez. İnancın özünü yaşamadığın sürece insan canına ve her canlıya zarar vermemek şartıyla inancı kendi özünde taşırsın. Zaman içinde herhangi bir sorun olmadığı dönemde cemevlerimizde canlarımızı toplar cem yapar, sorunlarını tartışır, Yol’un hizmetini yaparız. Diğer inançtaki kurumlarımızın da bu yolu izlemeleri gerekiyor. İnançlar her zaman yerine getirilebilir” diye konuştu.

“YOL ÖNDERLERİ DİKKAT ETMELİ” 

Türkiye’de koronavirüs vakalarının son günlerde artış gösterdiğine dikkat çeken Pir Erdoğan, “Vakalar dikkat edilmediği için çoğalmaya başladı. Bu doğru değildir. Bunu böyle yaparsak inancımızı da yerine getirmemiş oluruz. Bu süreçte özellikle Yol önderleri bunu çok dikkate almaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Son olarak Pir Erdoğan, bazı cemevlerinin sosyal mesafeyi koruyarak cem yaptığını ancak bu konuda acele edilmemesi gerektiğini belirterek, bu süreçte bir süre daha cemevlerinin kapalı kalması gerektiği uyarısında bulundu.

PİRHA/ İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.