Pir Fırat: Çatışmalar üzerinden hak ve hakikati yok edemezsiniz

Pir Fırat: Çatışmalar üzerinden hak ve hakikati yok edemezsiniz

ADFE ve Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, Alevilerin ve kurumlarının itibarsızlaştırma girişimlerine ve hedef gösterilmesine tepki göstererek, "Alevi toplumun eşitsizliğe, haksız

A+A-

Son günlerde sosyal medya ve açıklamalarla Alevileri ve kurumlarını hedef alan kesimlere dönük tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE) ve Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat, ekonomik ve siyasi çatışmalar, yoksulluk, ayrımcılık ve şiddetin kitleleri kontrol etmek için planlanan birer sosyolojik kaynak haline getirildiğini belirterek, “bu kaynaklar tek bir güç üzerinden kontrol edildiği için demokrasi ve özgürlüğü yok oluyor, tek tip bir sosyal düzen oluşuyor” dedi.

“ALEVİLER ÜZERİNDE ALEVİ GÖRÜNÜMLÜ BİR GÜÇ OLUŞTURMAK İSTİYORLAR”

Fırat, toplum içinde eşit olmayan Alevilerin ideolojik baskı yoluyla mevcut koşullarda asimile edilmeye çalışıldığına buna karşı da kolektif bir bilinç yaratmak zorunludur diyerek, şunları ifade etti:

“Aleviler; örgütlenmeyi kendi kurumları aracığıyla oluşturarak bir güç dinamiği yakalamıştır. Kurumlarımızın fiziki yapıları içinde ibadethanelerimiz yani cem evlerimizin bu güç birliğindeki payı çok yüksektir. Bu nedenle devlet cemevlerimizi ibadethane olarak görmüyor, ibadethanelerimize karşı itibar seviyesini düşürecek her türlü eylemde bizzat kendisi yer alıyor.Sünni İslam ideolojisi için holdingleştirdiği diyanete para, mülkiyet, emtia ve daha fazlasını sağlayıp, Aleviler arasında çatışma yaratarak kademeli düşünce değişikliği, kademli adaptasyon ve evrimsel ölçekli bir plan yapıyor.

Bu planlardan biri de sözde Alevileri bir araya getirip, kurumsal bir yapı ve o yapının organlarını oluşturup, Aleviler üzerinde Alevi görünümlü bir güç oluşturmaktır. Bu planın asıl amacı bazı açılardan benzetme yoluna gitmek ve sonrasında kendine benzeterek temizleyici yani yok edici olmaktır. Ancak; bizler her dönemde bu planları zekâ ve sezgilerimizle bozan bir toplumuz.”

Asimilasyoncu zihniyetin müttefiki olan “sözde” Alevilere seslenen Fırat, şunları dile getirdi:

“Alevi toplumunu ve Alevi kurumlarını devletin entelektüel taraflı diliyle suçlayarak Sünnilik üzerinden sosyal bir etkileşime cüret etmeyiniz. Alevi toplumun eşitsizliğe, haksızlığa olan tepkisini uysallaştırmak için size vaat edilenin bin katının, Şah Hüseyin’e vaat edildiğini çok iyi biliyorsunuz.

Diğer taraftan Aleviliği birilerine anlatma, çizgi kaymasıyla tarif etmek, yeni kavramlar yeni terimler uydurmak Sünnilik ve Şiiliğe uyum çalışmalarıdır, her gün sosyal medya olmak üzere, görsel ve işitsel ve diğer medya aracığıyla uydurulan Alevilik doğrudan bu senaryoyla ilgilidir.”

“ALEVİLER MEVCUT KURUMLARIYLA GÜÇLÜDÜR VE KAPILARI HAK İÇİN HİZMETE AÇIKTIR”

Özünden, yolundan, ikrarında vazgeçmeyen kocaman bir Alevi toplumunun var olduğunu ifade eden Fırat, “sizler hangi dönem Alevilerin bu yoldan ayrıldığını ya da biat ettiğini gördünüz? Bu nedenle özünüze dönmenizi hak ve hakikate hizmet etmenizi temenni ediyorum ve dediğim gibi Aleviler mevcut kurumlarıyla güçlüdür ve kapıları hak için hizmete açıktır” dedi.

PİRHA/İSTANBUL

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.