Pir Sultan Abdal Derneği'nden Öztoprak'a ziyaret

Pir Sultan Abdal Derneği'nden Öztoprak'a ziyaret

Pir Sultan Abdal Derneği'nden Öztoprak'a ziyaret KKTC Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara Pir Sultan...

A+A-

Pir Sultan Abdal Derneği'nden Öztoprak'a ziyaret Pir Sultan Abdal Derneği'nden Öztoprak'a ziyaret

KKTC Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Ankara Pir Sultan Abdal Genel Merkezi heyeti, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak´ı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selver Kaya, Atatürk Kapalı Spor Salonu´nda yapılan ´Aşure Günü´ne Bakan Öztoprak´ı da davet ederek , Türkiye´den etkinliğe katılmak için gelen Alevi-Bektaşi Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız ile Ankara Pir Sultan Abdal Genel Merkezi üyelerini tanıştırdı.

Dernek Dedesi Elif Ana´nın oğlu Mehmet Ocak ve Mahsuni Şerif´in oğlu Emrah Şerif de ziyarete katıldı.

Kabulde konuşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Canan Öztoprak, bakanlığın, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği´nin dostluk, barış, kardeşlik felsefesine uygun bir biçimde, ülkedeki farklılıkları kabul eden, barışı pekiştiren bir eğitim felsefesi izlediğini söyledi. Bu çerçevede tarih kitaplarındaki kin ve nefreti içeren duyguların çıkarıldığını ve tarih kitaplarının yeniden yazıldığını dile getiren Öztoprak, olası bir çözüme katkı koyacak barış eğitimi dersinin de eğitim programlarına dahil edildiğini belirtti.

Adanın zengin bir kültür mozaiğine sahip olduğunu, komşu dili Yunancanın hem onları daha iyi tanıyabilmek hem de barışa katkı koymak için ders programlarına konduğunu ifade eden Öztoprak, "Demokratik bir ülkede yaşadığımız için din eğitimi de tamamen seçmeli olarak okullarımızda okutulmaktadır" dedi.

KIBRIS VATAN GAZETESİ - 6 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.