Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Akit hakkında suç duyurusunda bulunacak

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Akit hakkında suç duyurusunda bulunacak

PİRHA - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Gezi davasında verilen beraat kararını "skandal" olarak nitelendirmesine ve Sivas Katliamı sanıklarının suçlu bulunmalarını hatırlatarak, 'Topu

A+A-

AKP’ye yakınlığıyla ve hedef gösteren haberleriyle bilinen Yeni Akit gazetesi, Gezi davasında verilen beraat kararını “skandal” olarak nitelendirdi. Gazete, “Mahkemeden skandal Gezi Kalkışması kararı! Beraat çıktı” başlığını attı. Gerici Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu da Sivas Katliamı ile Gezi Direnişi’ni karşılaştırdığı yazısında, Sivas Katliamı sanıklarının suçlu bulunmalarını hatırlatarak ‘Topu topu 6 saat.. Başı, sonu hepsi 6 saat.. ‘ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARI, YAZARARI YAKANLARI MASUM GÖSTERME ÇABASI”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yeni Akit Gazetesi ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan PSAKD, “Gazete olduğunu iddia eden yayın organı Akit, şeriatçı provokatör bir paçavradır” diyerek, on milyonlarca insanın katıldığı ve cumhuriyet tarihinin en kapsayıcı eylemi olan Gezi direnişi ile yine Cumhuriyet tarihinin en barbar, en alçak, en acımasız katliamı olan 2 Temmuz Sivas Katliamı’nı karşılaştırılmasına tepki gösterdi.

Madımak katillerini masum göstermeye çalışan Akit Gazatesi ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’na sert tepki gösteren dernek, Karahasanoğlu’nun bugünkü yazısında Sivas Katliamı için “Topu topu 6 saat sürdü, Sivas’ta kaldı/kalırdı” şeklindeki ifadeleri hatırlatarak, “Çocukları, sanatçıları, yazarları yakarak katledenleri masum gösterme çabası istedikleri düzenin ne olduğunu göstermektedir” dedi. 

“YENİ AKİT ZİHNİYETİ BAĞIMSIZ YARGI ÖNÜNDE HESAP VERMELİ”

Akit Gazetesi’nin ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’nun Gezi davasının beraat kararı ile sonuçlanmasına verdiği tepkinin, insanlık tarihine kara leke olarak geçeği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu zihniyet kesinlikle bağımsız yargı önünde hesap vermelidir. Daha bir kaç hafta önce tescilli katil Ahmet Turan Kılıç serbest bırakılmış, masum gösterilmeye çalışılarak adeta Madımak’ta katledilenler suçlanmıştı. Konu çok anlaşılır ve açıktır. Bir tarafta şeriatçı, katil severler bir tarafta ise laik ve demokratik bir ülke isteyenler. Yeni Akit gazetesi ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Akit gazetesinde yayınlanan bu yazı aslında iktidarın aklıdır. Katil Ahmet Turan Kılıç’ı serbest bırakan zihniyettir. Bu açıklama bir kez daha Madımak’ın hala yandığının kanıtıdır.” 

Son olarak açıklamada hiç bir Alevinin bu davanın peşini bırakmayacağı gerekli mücadelenin verileceğinin altı çizildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.