Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: AKP derhal savaş politikalarından vazgeçmeli

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği: AKP derhal savaş politikalarından vazgeçmeli

PİRHA - Suriye'nin İdlip kentinde yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yayımlayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, AKP'ye derhal savaş politikasından vazgeçmesi çağrısında bulunarak,

A+A-

Suriye’nin İdlip kentinde yaşanan gelişmeler sonrasında yazılı açıklama yayımlayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) AKP’ye savaş politikalarından vazgeçmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Suriyeli mültecilerin pazarlık kozu olarak kullanılmasına da tepki gösterilen açıklamada “ Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar vermelidir” denildi. 

‘Savaşa Hayır’ başlığıyla yapılan açıklamada AKP hükümetinin gerçeklikten kopuk Suriye politikası nedeniyle insanların ölmeye devam ettiği belirtildi.

“MÜLTECİLERİN PAZARLIK KOZU OLMASI AHLAKİ DEĞİLDİR”

Yürütülen yanlış politika nedeniyle Suriye halklarının da büyük acılar çektiğine dikkat çekilen açıklama şöyle:

“Suriye’de çeşitli bölgesel ve emperyalist güç odaklarının yönlendirmesiyle hareket eden dünyanın birçok bölgesinden getirilen cihatçı katillerin Suriye’yi yıllardır teröre boğması nedeniyle Suriye’de milyonlarca insan yerinden yurdundan olmuş, canlarını kurtarmak için başka ülkelere sığınmak zorunda kalmışlardır.

Suriyelilerin bu şekilde sığındıkları ülkelerin başında da Türkiye gelmektedir. Türkiye’de yaklaşık 4-5 milyon arası Suriyeli sığınmacının olduğu bilinmektedir.

Kendi yanlış politikalarının yol açtığı ölümler ve acılar yetmezmiş gibi bir de sığınmacılar ve mülteciler Batı ülkeleriyle pazarlık konusu yapılmaktadır. Bir hukuk devletine yakışmayacak şekilde sığınmacıların ve mültecilerin sınırlara doğru gitmeleri teşvik edilmektedir. Sınırlara yığılan bu sığınmacıların ve mültecilerin görüntüleri insanlığa sığmamaktadır. Hem bir ülkeyi yıkıma uğratacak politikalar güdüp hem de bu politikaların yol açtığı savaşlardan dolayı ülkenize sığınan mültecileri pazarlık kozu olarak kullanmak vicdani ve ahlaki bir yaklaşım değildir. Bu yaklaşımdan derhal vazgeçilmelidir. Gencecik insanlarımızın gerçeklikte hiçbir karşılığı olmayan siyasal İslamcı hayaller uğruna yok yere ölüme gönderilmelerini kabul etmiyoruz.

“AKP DERHAL SURİYE’DEN ÇEKİLMELİDİR”

“Suriye dışındaki birtakım emperyalist ve bölgesel güç odaklarının yıllardır kendi çıkarları doğrultusunda Suriye halklarını acıya ve ölüme boğmalarını kabul etmiyoruz. Suriye’nin geleceğine Suriyeliler karar vermelidir. Suriye dışındaki bütün ülkeler Suriye’den ellerini çekmelidirler. Bu anlamda da AKP derhal savaş politikalarından vazgeçmeli ve Suriye’den çekilmelidir. Türkiye, Suriye ve bütün bölge ülkeleri ve halkları için en doğrusu budur.” PİRHA/İSTANBUL

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.