Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kuruldu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kuruldu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kurulduPir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 66. şubesi Erzincan'da kuruldu....

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kurulduPir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kuruldu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 66. şubesi Erzincan'da kuruldu. Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Erzincan, geçmişten günümüze Aleviler için önemli bir merkez. Erzincan'da Pir Sultan Abdal Derneği kurulması için başlatılan yerel çalışmanın bir şube örgütlenmesine dönüştürülmesi konusunda geçtiğimiz günlerde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Örgütlenme Sekreteri Kelime ATA'nın da katılımı ile yapılan toplantılar sonuç vererek Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi kuruldu. Şube Yönetim Kurulu Ali Kaya, Mehmet Ali Tutan, Salih Eren, Güven Bayrak, Hasan Sarıtaş, Erol Yeter ve Muhammet Mustafa Tutan'dan oluştu.
 
Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya yaptığı açıklamada "Amacımız Erzincan'da yaşayan Alevilerin, demokratların duygusal, düşünsel ve inançsal ihtiyaçlarını karşılıyarak Türkiye'de yürütülen demokrasi mücadelesine Erzincan'dan ses vermektir" dedi.

Görüşüne başvurduğumuz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Örgütlenme Sekreteri Kelime Ata ise Pir Sultan Abdal'ın 16. yüzyılda Anadolu da yaktığı ışığın çağımızda Erzincan'da sahiplenilmesinden dolayı daha da güçlendiklerini belirterek önümüzdeki günlerde bu ışığın Eskişehir, Mersin, Bingöl ve Gaziantep Şubeleri ile devam edeceğini belirtti.
 
KAYNAK: Alevihaber.com - 31 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.