Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını Andı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını Andı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını AndıMUĞLA - Muğla’nın Marmaris ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği...

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını AndıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını Andı

MUĞLA - Muğla’nın Marmaris ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas olaylarını andı.

Amfi tiyatroda yapılan anma gecesine bin’e yakın kişi katılırken, 1993 yılında tahriklerle birlikte saldırı başlatılması sonunda 35 can’ın diri, diri yakılması ve tarihe madımak Oteli katliamı adıyla kaydedilen olayı anmak ve unutulmadığını göstermek için yapılan etkinlikte şiirler okundu, ağıtlar yakıldı. Saz sanatçıları Ali Ötünç ve Serhat Sarıpınar, sevilen türküleri söylerken, semah gurubu da gösteri yaptı.

Gecede bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Baki Kol, Sivas olaylarının çok üzücü olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Otelde etkinliklerde görevli, dışardan gelmiş çoğu ozan, yazar ve sanatçı, 150 kişi bulunmaktaydı. Saat 14.30’dan 19.00’a kadar Vali ve görevliler ile eski Milletvekili ozan Arif Sağ tarafından, durumun ciddiyeti ve büyük bir katliama dönüşeceği defalarca, devletin tüm üst kademelerine telefonlarla bildirilmişti. Oteldeki onlarca misafir, saldırganların can almaya kararlı ve oteli yakmak istediklerini anlamışlardı. Alevler önce otelin giriş katını sarmış kısa zamanda da tüm otel alevler içinde kalmıştı.O gün Madımak’ta 35 can diri, diri yakıldı, şehit edildi. 51 Can da ağır yaralarla kurtulabildiler” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Katliamını Andı

KAYNAK: Haberciniz.biz - (İHA) - 3 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.