Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden AKP'ye "Madımak" Tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden AKP'ye "Madımak" Tepkisi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden AKP'ye "Madımak" TepkisiALEVİLER MADIMAK OTELİ’NİN MÜZE OLMASINI İSTİYORMADIMAK’I...

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden AKP'ye "Madımak" TepkisiPir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden AKP'ye "Madımak" Tepkisi

ALEVİLER MADIMAK OTELİ’NİN MÜZE OLMASINI İSTİYOR

MADIMAK’I İSTİSMAR EDENLER BUGÜNKÜ GÖRÜNTÜYE KAYITSIZ KALANLARDIR

Alevilerin 9 Kasım’da Ankara’da yaptığı görkemli miting sonrasında kamuoyunda Alevilerin talepleri daha yoğun tartışılmaya başlandı. Miting sonrasında oluşan toplumsal tazyikten sıyrılmak isteyen AKP iktidarı ise mitingi organize eden bileşenlerin hiç gündeminde bulunmayan ve bugüne kadar da asla dillendirilmeyen “dedelere maaş”, “Kültür Bakanlığı’nda Alevi temsili” gibi düzenlemeleri de içeren bir paketi açıkladı. Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da aslında bilinçaltında olan Sünni hegemonik düşünce tarzının ifadesi sayılabilecek talihsiz bir beyanda bulundu. Yazıcıoğlu, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin taleple ilgili olarak “Bunu da istismar konusu olmaktan çıkarırız”, “Bir kültür merkezi olabilir, herkesin istifade edebileceği nezih bir ortam olabilir” dedi.

İSTİSMAR EDEN BİZ DEĞİLİZ

Alevilerin ortak paydası 9 Kasım’da yüz binlerce insanın katılımı ile sahiplenilen Madımak Otelinin Müze olması, zorunlu Din derslerinin kaldırılması, Cemevlerinin yasal güvenceye kavuşturulması ve Diyanet işleri Başkanlığının kaldırılması talepleridir. Biz Madımak Oteli üzerinden bir siyaset yürütmüyoruz. Said Yazıcıoğlu, Madımak Oteli’nin kültür merkezine dönüştürülebileceğini söyleyerek aslında Sünni muhafazakar tabanının nabzını okşamakta, gericilerin şeriat özlemcilerinin insanlık tarihine eklediği utanç sayfasını koparıp atmaya çalışmaktadır. Güya Madımak Oteli kültür merkezine dönüştürülerek katliam unutturulacak ve böylece AKP’nin fikri altyapısını ve kısmen kadrolarını oluşturan ırkçı, şeriatçı çizgi aklanacak, güya devlet ve AKP Aleviler’den özür dilemiş olacak. AKP’nin seçim öncesinde Alevilerden oy alabilmek ve aynı zamanda Alevilerin yükselen taleplerini sulandırmak amacıyla gündeme getirilen “Madımak Oteli kültür merkezi olabilir” fikri asla ve asla kabul edilemez. AKP, Alevilerin laiklik ve vicdani eksende yürüttüğü istemleri saptırmaya çalışmakta, kamuoyu AKP’nin siyasileşmiş dinsel ideolojisi ve bakış açısıyla yönlendirilmek istenmektedir. “Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi” talebini istismar olarak değerlendiren AKP zihniyeti, asla unutmamalıdır ki, Aleviler bu ülkenin aydınlıktan yana olan çağdaş güçleri, “Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak” sloganlarını atanları, onların arkasındaki güçleri bilmektedir. Elinde kaleminden ve sazından başka hiçbir şeyi bulunmayan savunmasız insanların bir otelde 8 saat boyunca kıstırılıp ardından ateşe verilmesi gerçeğiyle yüzleşmek istemeyen AKP iktidarının taleplerimizin içini boşaltma, anlamsızlaştırma hamlesi boşa çıkarılacaktır. Yapılacak tek şey vardır: Madımak Oteli satın alınarak kamulaştırılmalı, otelin müze olması yönünde gerekli çalışmalar hemen yapılmalıdır.

Eğer bir istismardan söz edilecekse, bu da dinsel istismardır ve bu istismarı da başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere AKP kadroları oldukça başarılı şekilde yapmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile arz olunur.

Av. Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı

Alevihaber.com - 5 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.