Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Oteli" Açıklaması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Oteli" Açıklaması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Oteli" Açıklaması Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şubesi...

A+A-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Oteli" AçıklamasıPir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden "Madımak Oteli" Açıklaması
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Yusuf Turunç yaptığı basın açıklamasında Sivas Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Yusuf Turunç yaptığı basın açıklamasında Sivas Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Maarif Kavşağı Atatürk Anıtı önünde toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz'de destek verdi. Kalabalık grup adına açıklama yapan Şube Başkanı Yusuf Turnç, yıllardır Madımak Oteli'nin müze yapılması için beklediklerini ancak hiçbir yetkilinin bu konuda ciddi bir çalışma yürütmediğini savundu. Turunç, otelin müze yapılması için eylemlerini sürdüreceklerini ve 2 Temmuz günü Madımak Oteli ölünde yapılacak eyleme katılacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: medya73.com - İHA - 26 Haziran 2010 

Gaziantep'te 2 Temmuz çağrısı

Gaziantep Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri bugün Gaziantep Eski Adliye Meydanında bir araya gelerek 2 Temmuz’da herkesi Sivas’a Madımak önünde buluşmaya çağırdı.

Gaziantep Heykel Meydanında birçok siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra TKP’nin kitlesel olarak katıldığı eylemde “Şeriata Faşizme Karanlığa Geçit Yok”, ”Gerici, Hırsız Halk Düşmanı AKP”, ”AKP’den Hesabı Emekçiler Soracak” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Derneği Şube Başkanı Yusuf Turunç okudu, yapılan açıklamada hala Madımak katliamında birinci derecede rol üstlenen katillerin Avrupa’da tatil yaptıklarını, hükümetlerin katliamı bütün boyutları ile ortaya çıkarmadıklarını ve ne yazık ki Madımak’ın hala müze yapılmadığı vurgulandı.

"Madımak'ta katliam yapanlar, katliamdan önce ozanlar anıtını, tekbir getirerek yerlerde sürükleyen ırkçı, gerici, şeriatçı, faşist sürüsü bu pervasızca cesareti kimlerden, nereden almıştı?" diye soran Turunç, “Başta dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı, Valisi neden katliamı seyretmişler ve katliamcılara müdahale etmemişlerdi? Katliamın hemen ardından Başbakanın 'Çok şükür halkımıza bir zarar gelmedi!' demesi, katliamı onaylayan bir siyasi tavır değil miydi? Katliamın üzerinden 17 yıl geçmiş olmasına karşın neden hiçbir hükümet Madımak Oteli’nin müze olması konusunda somut bir çalışma yapmadı?” dedi.

8 yıldır tek başına iktidarda olan AKP hükümetinin neden “açılımların” içinde boğulmaya başladığını da soran Turunç, “Açılımlarının” ilkini “Alevi Açılımı” diye başlatan AKP Hükümeti’nin “Alevi açılımından” muradının, Aleviliği Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilahiyatçılara tanımlatarak nihai bir asimilasyon yapmaktan öteye gitmediğini belirtti.

“Alevi açılımı” yapıyorum diyen AKP ‘nin hala Alevi Köylerine cami yaptığını vurgulayan Turunç, "AKP 'Zorunlu Din derslerini' kaldırmıyor. 'Siyasal İslam’ı' sadece Türkiye’de değil Ortadoğu’da bir siyasi proje olarak yaşama geçirmenin çabasını yürütüyor. AKP 'Alevi Açılımı' konusunda samimi olsaydı Madımak Oteli bu gün müze olmalıydı" diyerek herkesi 2 Temmuz’da Madımak Önünde buluşmaya çağırdı.

(soL-Gaziantep) - 26.06.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.