Pir Sultan Aşuresine İlgi

Pir Sultan Aşuresine İlgi

Pir Sultan Aşuresine İlgi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14. gerçekleştirilen...

A+A-

Pir Sultan Aşuresine İlgiPir Sultan Aşuresine İlgi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14. gerçekleştirilen Aşure Günü dün yapıldı. Etkinliğe oldukça yüksek bir katılım oldu…

PİR SULTAN Abdal Kültür Derneği’nin Abacı işhanında bulunan şube binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Oksal, CHP Belediye Başkan Aday Adayları Avukat Mustafa Selahattin Gül, Ahmet Gül, Bülent Küçük, AKP Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Nur Fenk, belediye meclisi aday adayları, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

Alevi Dedesi’nin dualar okumasıyla başlayan Aşure Günü’nde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, “Sevgili Canlar, sizleri Türkiye Kültür mozaiği içinde özgün bir yere sahip olan, Alevilerin ulu ozanları arasında yer alan, yoksul halk kitlelerinin direnişinin sembolleşmiş ismi Pir Sultan’ın inancı, direnci, darda kalanlara umut olan bilinci ile selamlıyorum” dedi.

Güvendir, “Türkiye ve dünya ‘küreselleşme’ denilen yoksullara, işsizlere, emekçilere baskı, şiddet, kan ve gözyaşından başka birşey sunmayan bir çağı yaşıyor. Başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkı olmak üzere dünyanın her yerinde emekçiler düne göre daha fazla eziliyor, sömürülüyor” şeklinde konuştu.

Hasan Güvendir, Aşure Günü’ne katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe ise kısa konuşmasında Alevi yurttaşların çektikleri sıkıntıları dile getirdi.

Konuklara Aşure ikramının ardından saz dinletisi gerçekleştirildi.
 
KAYNAK : TarsusHaber.Com - 19 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.