Pir Sultanlardan Dayanışma Yemeği

Pir Sultanlardan Dayanışma Yemeği

Pir Sultanlardan Dayanışma Yemeği Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Merter Restaurantta verilen yemekli toplantı yaklaşık 200 kişinin...

A+A-

Pir Sultanlardan Dayanışma YemeğiPir Sultanlardan Dayanışma Yemeği
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Merter Restaurantta verilen yemekli toplantı yaklaşık 200 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

PSAKD Datça şube başkanı Aziz Erdoğan yemekte yaptığı konuşmada  "Şu anda aramızda bulunan Belediye Başkanımız Erol Karakullukçu'ya ve CHP İlçe Başkanı Gökhan Sağır'a ve yönetimine bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ederim. Bakınız şu anda burada bir toplum oluştu. Bu örgütlü çalışmanın eseridir. Örgütlü toplum güçlü toplumdur. Bizler yetmişiki milleti bir sayar, din temeline dayanmayız. Örgütlü toplum duyarlı toplumdur. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Faşist ve  dinci bir iktidar tarikatlar, cemaatler ve yeşil sermaye elele ve sinsi bir şekilde Cumhuriyeti ve onun temel değerlerini yıkmaya çalışmaktadırlar. Biz bunlara seyirci kalmamalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Demokratik Laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu dediğim anayasamızın en önemli maddesidir, laiklik kelimesi dinci çevrelere çok batmaktadır. Oysaki laiklik her kesime özgürlük tanımaktadır. Mevcut iktidar işçiye, memura ve emekliye kaşıkla verirken, yeşil sermayeye ve yandaşlara bonkörce vermekten çekinmemektedir. Gericiliğe, bağnazlığa birer ışık saçıp ülkemizi aydın ve güneşli günlere götürmek dileğiyle'' dedi.

Konuşmanın ardına sahne alan saz sanatçıları Dursun Alabıyık, Ali Ekber Bayar ve Şahin Yılmaz'ın türküleri ile ortalığı bayram yerine çevirdiler..Türkülerin ardına PSAKD'ne yeni üye katılımlar oldu.. Sevinç Çiçek'in yaptırdığı hediyelik eşyalar büyük beğeni ile Dernek yararına satıldı.

13 Ekim 2008
KAYNAK : datcaekspres.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.