Pir Sultanlar'dan Organ Bağışı Kampanyası

Pir Sultanlar'dan Organ Bağışı Kampanyası

Pir Sultanlar'dan Organ Bağışı KampanyasıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi’nin organize ettiği organ bağışı kampanyası...

A+A-

Pir Sultanlar'dan Organ Bağışı KampanyasıPir Sultanlar'dan Organ Bağışı Kampanyası

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi’nin organize ettiği organ bağışı kampanyası çerçevesinde 23 kişi organlarını bağışladı.

28 Ocak 2009 Çarşamba günü Datça Devlet Hastanesine giden dernek üyeleri organlarını bağışladılar.Yerel basının büyük ilgi gösterdiği organ bağışı kampanyası hakkında bilgi veren şube başkanı Aziz  ERDOĞAN, çeşitli inançsal ve kültürel nedenlerle ve çoğunlukla eğitimsizlikten dolayı insanların organlarını bağışlamadıklarını ve Türkiye’nin bu açıdan sıkıntılı bir ülke olduğunu belirterek “Bizler Datça’da bir kampanya başlatarak topluma örnek olduk. Bugün 23 dernek üyemiz organlarını bağışlayarak kampanyamıza destek oldu. Her bağış yeni bir hayattır diyor ve tüm Datçalıları kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz” dedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi Sekreteri Pakize ERGİN ise “Bağışlanan her organ yeniden filizlenen bir hayattır. Biz bu bilinç ve inançla bu kampanyayı başlattık.Benim kabem insandır diyen biz aleviler bir insana hayat vermeyi her şeyden değerli görürüz" dedi.

Faaliyetlerini ara vermeden sürdüren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi 30 Ocak 2009 Cuma günü ise Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucunun Zararları” konulu bir panel düzenledi. Etkinliğe yoğun bir katılım olurken dernek faaliyetleri tüm Datçalıların takdirini topladı.

KAYNAK : Alevihaber.com – 2 Şubat 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.