Pirsultanlar 8 Mart'ta Alanlardaydı

Pirsultanlar 8 Mart'ta Alanlardaydı

Pirsultanlar 8 Mart'ta Alanlardaydı“Kadın-erkek elele örgütlü mücadeleye!”8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü...

A+A-

Pirsultanlar 8 Mart'ta Alanlardaydı

Pirsultanlar 8 Mart'ta Alanlardaydı

“Kadın-erkek elele örgütlü mücadeleye!”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kadıköy’de gerçekleştirilen mitingle tarihsel anlamına ve devrimci özüne uygun olarak kutlandı. “Kadın-erkek elele örgütlü mücadeleye!” ve “8 Mart kızıldır, kızıl kalacak!” şiarlarının öne çıktığı mitinge yaklaşık 5 bin işçi ve emekçi katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN > > > >

Kadıköy’de gerçekleştirilen “kızıl 8 Mart”, BDSP, Belediye İş 2 No’lu Şube, BES İstanbul 1 No’lu Şube, ÇHD, Deri-İş Genel Merkezi, Demokratik Kadın Hareketi, Devrimci Hareket, Devrimci 78’liler Federasyonu, Divriği Kültür Derneği, Halk Cepheli Kadınlar, Halk Kültür Merkezleri, Kaldıraç, ODAK, PSAKD Marmara Şubeleri, Partizan, PDD, Proletaryanın Kurtuluşu, TUDEF ve TKP bileşenleri tarafından örgütlendi.

Eylem katılımcıların Tepe Nautilus önünde kortejlerini oluşturması ile başladı. Kortejlerin oluşturulmasının ardından saat 14.00’te mitingin yapılacağı Kadıköy otobüs duraklarına doğru yürüyüşe geçildi. Coşkulu sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte en önde “Cinsel, ulusal, sınıfsal, sömürüye, emperyalist saldırganlığa, yoksulluğa, gericiliğe ve ezilmeye karşı kadınlar mücadeleye!” şiarlı ve katılımcı kurumların adlarının yazılı olduğu ortak pankart açıldı.

Ortak pankartın arkasında ise sırasıyla PSA Marmara Şubeleri, Alevi Bektaşi Gençlik Platformu, Odak, Partizan, Deri-İş, KESK’li Kadınlar, Demokratik Kadın Hareketi, ÇHD, HKM, TKP, BDSP, Divriği Kültür Derneği, Halk Cepheli kadınlar, Devrimci Hareket, Kaldıraç, PDD, Devrimci Parti Mücadelesinde Devrimci Komünistler, Proletaryanın Kurtuluşu, Köz yer aldı.

Kortejlerde genel olarak 8 Mart’ın sınıfsal özünü vurgulayan sloganlar, dövizler ve pankartlar dikkat çekiyordu. “Kadın-erkek elele mücadeleye!”, “8 Mart kızıldır, kızıl kalacak!”, “Her gün 8 Mart her gün kavga!” ve “Yaşasın devrimci dayanışma!” kortejlerin büyük bir bölümünde öne çıkan sloganlar oldu. “Jin jiyan azadi!”, “Kadına yönelik şiddete son!”, “Erkek egemen zihniyete son!”, “Özgür kadın örgütlü kadındır!”, “Kimsenin namusu olmayacağız!” sloganları da gerek yürüyüş boyunca, gerek miting sırasında atılan sloganlar oldu.

Konuşmaların ve mesajların ardından hep bir ağızdan “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Kadınlar mücadeleyle özgürleşecek!”, “Özgür kadın örgütlü kadındır!” sloganları atıldı.

Miting Grup Munzur’un ezgileri eşliğinde çekilen halaylar ile sona erdi.

Miting sırasında kürsüden Gazi katliamını protesto etmek için yapılacak eylem ve etkinliklerin de duyurusu yapıldı.

KAYNAK : Kızılbayrak haberinden derlenmiştir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.