PKK'den Çınar saldırısı açıklaması

PKK'den Çınar saldırısı açıklaması

Diyarbakır’daki Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıyı PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) üstlendi.Fırat Haber Ajansı’nın...

A+A-

Diyarbakır’daki Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıyı PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) üstlendi.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, eylemin güvenlik güçlerini hedeflendiği, ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanların yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntü duyulduğu belirtildi, yaşamını yitiren sivillerin ailelerine de başsağlığı dilendi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

‘Siviller hedefimiz değildi üzgünüz’

“Açık ki hareketimizin genel çizgisi ve siyasal amaçları gereğince hiçbir zaman hiçbir sivil bizim hedefimiz olamaz. Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü

vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

Açıklamada ayrıca saldırıda 30 polisin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Saldırının ardından bir açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olayda yaşanan sivil kayıplar nedeniyle sorumluların özür dilemesini istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.