Plan Yapmayın Plan davası sürüyor

Plan Yapmayın Plan davası sürüyor

Plan Yapmayın Plan davası sürüyor''Plan Yapmayın Plan'' adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayınlanan klipte,...

A+A-

Plan Yapmayın Plan davası sürüyorPlan Yapmayın Plan davası sürüyor

''Plan Yapmayın Plan'' adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayınlanan klipte, ''Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği'' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. 
            
İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Arif Şirin (Ozan Arif)  ve İsmail Türüt katıldı. Diğer sanıklar Zeynel Abidin Mutlu ve Hakan Öztekin ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme hakimi, hazırlanan kliple ilgili bilirkişi raporunun geldiğini belirtti.

Duruşmada söz alan Arif Şirin ve İsmail Türüt'ün avukatı Ömer Yeşilyurt, 33 sayfalık bilirkişi raporunun teknik bir rapor olduğunu ifade ederek, ''Sanıklar sözlerden dolayı yargılanıyor. Raporun bizle ilgisi yoktur. Rapora diyeceğimiz yoktur'' dedi.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun cumhuriyet savcısı tarafından incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-ARİF ŞİRİN'İN AÇIKLAMASI-

Adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplandıran Arif Şirin, burada bulunmalarının yüzlerini kızartacak bir sebepten olmadığını söyledi. ''Bu vatanı sevmekle bu vatana sevdalı olmanın bir bedeli olduğunu'' ifade eden Şirin, ''Nasıl ki vatan yapılırken bir bedel ödendi, sadece vatan yapılırken değil, severken de bir bedel ödemesi gerekiyor bazı yüreklerin. Biz bu bedeli ödüyoruz'' dedi.

Mahkemeden alınlarının akıyla çıkacaklarına inandıklarını söyleyen Şirin, ''Üzerimize gelen meslektaşlarınız oldu, bazı gazeteler oldu. Bu yazdıklarıyla baş başa kalacaklar inanıyoruz. O zaman o yazdıklarını bir bardağa koyarak 7 gün bekletir suyunu içerler inşallah'' diye konuştu.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İsmail Türüt'ün seslendirdiği ''Plan Yapmayın Plan'' adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayınlanan klipte, Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatılıyor.

Sözlerini Arif Şirin'in yazdığı şarkıyı, Türüt'ün ''Dünya Tatlısı'' adlı albümde seslendirdiği belirtilen iddianamede, Hakan Öztekin'in şarkıya hazırlanan klibi paylaşıma sunduğu, Zeynel Abidin Mutlu'nun da kendi internet sitesinde bu klibe link verdiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıkların ''suç ve suçluyu övmek'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' suçlarından 1,5 ile 7,5'ar yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

(aa) - HABER7 - 5 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.