Polis, doktora kimliğini sordu ve...

Polis, doktora kimliğini sordu ve...

Polis, doktora kimliğini sordu ve...İzmir’de asistan doktor Deniz Yazıcı, kimliğini soran polisler tarafından önce boş bir araziye götürülüp...

A+A-

Polis, doktora kimliğini sordu ve...Polis, doktora kimliğini sordu ve...

İzmir’de asistan doktor Deniz Yazıcı, kimliğini soran polisler tarafından önce boş bir araziye götürülüp çırılçıplak soyularak, sonra götürüldüğü karakolda yine soyularak dövüldü. Olayın ardından 3 polis görevden uzaklaştırıldı.
 
İZMİR - İzmir Tabipler Odası Başkanı Suat Kaptaner, Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basın toplantısı düzenleyerek, asistan doktor Deniz Yazıcı’nın polisler tarafından inanılmaz bir şekilde dövüldüğünü anlattı.

Çok sayıda doktorun katıldığı basın toplantısında Kaptaner, olayı şöyle anlattı: “Hastanemizde 6 aydır görev yapan asistan doktor arkadaşımız Deniz Yazıcı, nöbetinin ardından Bornova’daki evine gitmiş. Evinin önünde kendisine kimlik soran polislere doktor olduğunu, kimliğinin yanında bulunmadığını, ancak nöbetten yeni çıktığı için doktor kaşesinin cebinde olduğunu söylemiş. Doktor kaşesini gösterdikten sonra kimliğini de getirip göstermiş. Bu arada, polisler tarafından darp edilmiş. Polis aracına alınıp boş bir araziye götürülüp yeniden dövülmüş. Karakola götürüldükten, çırılçıplak soyulduktan sonra tekrar dövülmüş. Can güvenliğimizi teslim ettiğimiz kişilerin, doktor olduğunu söyleyen birini karakolda çırılçıplak soyarak dövmelerinin gerekçesini öğrenmek istiyoruz.”

Olayın ortaya çıkması üzerine Bornova İlçe Emniyet Müdürü’nün hastaneye gelerek kendilerinden özür dilediğini, gerekli işlemlerin yapılacağını söylediğini belirten Kaptaner, “Bize, doktor arkadaşımızın darp edilme gerekçesinin ‘polise mukavemet ve kimlik göstermeme’ olduğunu öne sürüyorlar. Böyle bir davranış suçlu kişilere bile yapılmaz” dedi.

Açıklamanın ardından gazeteciler, hastanede tedavi gören Dr. Deniz Yazıcı ile görüştü. 

Vücudunun birçok yerinde morluklar olduğu görülen Dr. Yazıcı da boş bir araziye götürülüp dövüldüğünü, karakola gittiklerinde çırılçıplak soyularak tekrar dövüldüğünü anlattı. Hastanede bulunan boyacı Ahmet Y., polislerin önce kendisini, sonra da Dr. Yazıcı’yı dövdüklerini söyledi.

EMNİYET: İNCELEME BAŞLATILDI

Olayla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise Bornova İsmail Hakkı Caddesi’nde asayiş ekibinin, şüphe üzerine Ahmet Y’den kimlik istediği, kimlik sorgulaması sonucu söz konusu kişinin hırsızlık ve uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan poliste 9 ayrı kaydının bulunduğunun görüldüğü bildirildi.

Polisin ön incelemesini sürdürdüğü sırada Ahmet Y’nin telefonla konuştuğu kişiye polisin uygulamasını eleştiren sözler söylediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Birkaç dakika sonra Deniz Yazıcı olay yerine gelerek doktor olduğunu söylemiş, polise mukavemette bulunarak Ahmet Y’yi bırakmalarını istemiştir. Bunun üzerine söz konusu kişiler zor kullanmak suretiyle ekip aracına bindirilerek polis merkezine getirilmiştir. Konuyla ilgili adli işlemler Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülmektedir. Görevli polis memurları hakkında idari yönden inceleme başlatılmıştır.”

3 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Öte yandan, soruşturmanın selameti açısından, polis memurları M.D, T.Ç. ve Ö.İ’nin görevden uzaklaştırıldıkları bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ’NDEN TELEFON NUMARASINI İSTEDİ

Bu arada, Bornova İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aydın, polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen asistan doktor Yazıcı’yı, tedavi gördüğü Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Aydın’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Yazıcı, “Talihsiz bir olay yaşandı. Ancak sizin ziyaretinize çok sevindim. Beş parmağın beşi bir değil. Her meslek grubunda olduğu gibi sizin içinizden de kötü davranışlar sergileyen kişiler çıkabiliyor” dedi.

Polislerin olay sırasında kendisini tehdit ettiklerini ve bu nedenle korktuğunu belirten Dr. Yazıcı, Emniyet Müdürü Aydın’dan telefon numarasını istedi.

Deniz Yazıcı’ya telefon numarasını veren Yaşar Aydın, olayın çok üzücü olduğunu, gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

NTV-MSNBC - AA - 16 Mayıs 2008 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.