'Polis içki içenleri fişliyor'

'Polis içki içenleri fişliyor'

'Polis İçki içenleri fişliyor'İçki yasağının Kayseri’de uygulandığını öne süren Kulkuloğlu, “Polis,...

A+A-

'Polis içki içenleri fişliyor''Polis İçki içenleri fişliyor'

İçki yasağının Kayseri’de uygulandığını öne süren Kulkuloğlu, “Polis, içkili yerlere baskın yapıyor. Masadaki içkileri ve insanları kameraya alıyor” dedi

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, alkollü içki yasağının Kayseri’de “uygulamaya girdiği”ni savundu. Kulkuloğlu “Polis içkili yerlere baskın düzenliyor. Masanın üzerindeki yiyecekler ve içecekler kameraya alınıyor. Mahalle baskısından usanan Kayserililer artık 100 kilometre uzaklıktaki Ürgüp’e gidiyor” dedi.

Gazeteport internet sitesine açıklamalarda bulunan Kulkuloğlu, Kayseri’de polisin içki satılan yerleri ve içki içen vatandaşları fotoğraflayarak fişlediğini, dükkân sahiplerinin de içki satmaktan vazgeçtiğini dile getirdi. Kulkuloğlu, Ak Parti döneminde “mahalle baskısı” olarak değerlendirilen alkollü içki yasağının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi olan 1.5 milyon nüfuslu Kayseri’de gerçeğe dönüştüğünü savunarak şöyle konuştu:

Polis bir süredir içkili yerlere baskınlar düzenliyor. Orada oturan vatandaşları ‘üzerinde silah, esrar var mı’ gerekçesiyle arıyor. Masada oturanlar ve masanın üzerindeki yiyecek içecek polis tarafından fotoğraflanıp ayrıca kameraya alınıyor. Bunları bana bir vatandaş anlatınca olaya müdahil oldum. Kayseri’de biri 5, diğer ikisi 4 yıldızlı oteller ve bazı restoranlar olmak üzere 11 işyerinde alkollü içki satılıyor. 11 yere de bu uygulama yapıldı.”

‘Mahkeme kararı istedim’

Emniyet yetkililerini aradığını, uygulamanın Kayseri 2. Sulh Mahkemesi kararıyla yapıldığı yanıtı aldığını dile getiren Kulkuloğlu, görüntü alınmasının gerekçesinin de “Şahıslar daha sonra ‘bize işkence yaptılar, üzerimizde esrar yoktu. Polis koydu’ diyorlar. Bunun önüne geçmek için” şeklinde anlatıldığını vurguladı. Kulkuloğlu “Mahkeme kararını istedim, gösteremediler. Kayıtları imha ettiklerini söylüyorlar ama bana imha tutanaklarını da gösteremediler. Adeta bir fişleme yapılıyor. Uygulamalardan usanan Kayserili artık  Ürgüp’e gidiyor” dedi.

Milliyet - HABER MERKEZİ - 26 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.