Polis mağdurlarından birlikte mücadele kararı

Polis mağdurlarından birlikte mücadele kararı

Polis mağdurlarından birlikte mücadele kararı Antalya’da ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürülen...

A+A-

Polis mağdurlarından birlikte mücadele kararıPolis mağdurlarından birlikte mücadele kararı

Antalya’da ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürülen Çağdaş Gemik’in ailesini, geçtiğimiz yıl İzmir’de aynı nedenle öldürülen Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun ziyaret etti.

Antalya’da ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından vurularak öldürülen Çağdaş Gemik’in ailesini, geçtiğimiz yıl İzmir’de aynı nedenle öldürülen Baran Tursun’un babası Mehmet Tursun ziyaret etti.

Olayın duyulmasından hemen sonra “Gemik ailesiyle her türlü dayanışmaya hazırız” diyen baba Tursun, dün Antalya’daydı. Aileyi Sedir Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret eden baba Tursun, Baran’ın kardeşi Berfin Tursun ile birlikte Gemik ailesinin acısını paylaşmaya geldiklerini dile getirdi. Ziyarette acı ve öfke dile getirilirken, iki ailenin birlikte mücadele, kararlılık ve dayanışma mesajları dile getirildi.

‘Birlikte dimdik duracağız’

Baba Mehmet Tursun, polise bunca yetkiyi veren PVSK’nın meyvelerini topladığını belirterek olayların basit savunmalar yardımıyla örtbas edilmeye, kaza süsü verilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Tursun, “Hokus pokus gibi bahanelerle işi ‘oldu bitti’ye getiriyorlar. Gerçeği, suçlarını kabul etmiyorlar. ‘Yere düştüm, mıcıra bastım’ gibi insani değerden yoksun ifadelerle ölen çocuklarımıza, biricik evlatlarımıza büyük saygısızlık yapılıyor” diye konuştu. Gemik ailesine de önümüzdeki süreçte ‘teklif’ veya ‘yanıltıcı girişimler’ olabileceğini hatırlatan Tursun, “Hiçbir zaman onların oyununa gelmeyin. Birlikte dimdik duracağız” dedi.

‘Paralarına tenezzül etmem’

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen olayın ardından Antalya Emniyet Müdürü’nün aileyle görüşüp olayı ört bas etme girişimleri hakkında iddialarda bulunulmuştu. Gözyaşlarını tutamayan anne Sevgi Gemik, bu girişimlere “Ciğerimi kopardılar benden. Aç da kalsam, susuz da kalsam onların parasına tenezzül etmem” diyerek yanıt verdi.

‘Polis ordusu istemiyoruz’

Gemik ailesinin avukatı Münip Ermiş de ziyarete katılarak her iki ailenin yaşadıkları arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Sanık polislerin güç aldıkları PVSK’yı eleştiren Ermiş, savcının bizzat soruşturduğu dosyanın içinde polis fezlekesinin de yer almasının hukuk dışı olduğunu dile getirdi.

Olaya hala ‘kaza’ denmesinin suçlu memuru sahiplenmek, onu korumaya çalışmak anlamına geldiğini ifade eden Ermiş, yapılacak duruşmalarda polis ordusu istemediklerini, adil bir yargı zemini istediklerini belirtti. Ermiş; “Baran Tursun davalarında olduğu gibi bir polis ordusu görürsek; bu Emniyet Müdürlüğü’nün açıkça konuya taraf olduğunu, yani cinayete ortak olduğunu gösterir” diye konuştu.

KAYNAK : Antalya / EVRENSEL - Canan Karakurt - 2 Kasım 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.