Promosyondan sonra türbanlı mesai

Promosyondan sonra türbanlı mesai

Promosyondan sonra türbanlı mesai   Kartal Milli Eğitim Müdürü Atasoy, üniversite öğrencilerine yönelik türban...

A+A-

Promosyondan sonra türbanlı mesaiPromosyondan sonra türbanlı mesai
  
Kartal Milli Eğitim Müdürü Atasoy, üniversite öğrencilerine yönelik türban düzenlemesi yasalaşmadan, makamında türbanlı personel çalıştırmaya başladı.

Öğretmenlerin maaşlarına karşılık ilçe milli eğitim müdürlüğüne verilen promosyon parasıyla kendisine makam arabası alan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy 'un, bu kez de izinli olan sekreterinin yerine türbanlı bir kamu personeli çalıştırdığı ortaya çıktı. Atasoy ise türbanlı kadının kamu personeli değil, hizmetli olduğunu öne sürerek, kendini "Hizmetli personel türbanla çalışabilir" diye savundu.

Farklı tutumuyla eğitimcilerin tepkisini çeken Atasoy hakkında, bir banka tarafından öğretmenlerin maaşlarına karşılık ilçe milli eğitim müdürlüğüne promosyon olarak ödenen para ile makam aracı aldırdığı önü sürülmüştü. Atasoy'un bu kez de makamında türbanlı personel çalıştırdığı ortaya çıktı. Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı Nizamettin Aktepe , türban sorununun bütün kamu dairelerinde hızla yoğunlaştığını vurgulayarak, "Sağlık hizmetleri ve bazı devlet dairelerinde çalışanlar 657 Devlet Memurları Yasası'na tabi olmalarına karşın türbanlı çalışıyor" dedi. Türban sorununun zaman zaman okullara da yansıdığını ifade eden Aktepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türbanlı bir bayanın milli eğitim müdürünün sekreterliğini yapması, gelen misafirleri karşılaması kamusal alanı sıkıntıya sokmaktadır. AKP hükümeti tarafından Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müdahale edileceği, bazı şube müdürlerinin görevden alınacağı duyumlarını aldık. İlçe milli eğitim müdürü onlardan gibi görünmek için böyle davranıyor."

Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Eğitim Sekreteri Feyzullah Coşkun ise türbanla ilgili tartışmaların çok yoğun olduğu bir dönemde ilçe milli eğitim müdürlüğünde sekreterin yerine, türbanlı birinin bakmasının "hükümetin anlayışına denk düşen bir yaklaşım" olduğunu vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atasoy ise iddialarla ilgili olarak yanında çalışan türbanlı bayanın sekreteri olmadığını, müdürlükte çalışan hizmetli personel olduğunu söyledi.

Yönetmelikte de yasak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafet yönetmeliğinin 5'inci maddesinde; "Kadınlar, elbise, pantolon etek temiz, düzgün, ütülü ve sade, ayakkabılar ve/veya çizmeler sade ve normal topuklu, boyalı, görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış, tırnaklar normal kesilmiş olur. Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafeti varsa görev sırasında kurum amirinin izni ile bu kıyafet kullanılır. Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez" deniliyor.

Cumhuriyet - 19 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.