Protestan Kiliseler: 'Kürtçe İncil' itibarsızlaştırma çabası

Protestan Kiliseler: 'Kürtçe İncil' itibarsızlaştırma çabası

Bitlis Mutki kırsalında yapılan bir operasyon sonrası ele geçirilenler arasında 'bir de Kürtçe İncil' olduğunu açıklaması Protestan Kiliseler Derneği...

A+A-

Bitlis Mutki kırsalında yapılan bir operasyon sonrası ele geçirilenler arasında 'bir de Kürtçe İncil' olduğunu açıklaması Protestan Kiliseler Derneği adına İhsan Özbek tarafından eleştirildi. Özbek bunun inandıkları kitabın itibarsızlaştırılması, değersizleştirilmesi çabasının bir yansıması gibi durduğunu belirtti.

“Her gün dua ederek, ülkemizde huzur ve esenlik olsun diye yalvarıyoruz”, “Bu savaşın, bu acımasız şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz” diyen İhsan Özbek, kendileri bu niyetler içindeyken, Genelkurmay’ın bir PKK sığınağında çok sayıda patlayıcı, yaşam malzemesi ve Kürtçe İncil’le birlikte birçok örgütsel dökümanın ele geçirildiğini açıklaması Türkiye’deki Hıristiyan toplumunun kafasında soru işaretleri yarattığını vurguladı.


“HER DİLDE İNCİL HER YERDE SERBESTTİR”


“Hangi dilde olursa olsun, İncil her yerde olduğu gibi ülkemizde de serbesttir. Her yerde satılabilir, alınabilir, okunabilir ve üzerinde konuşulabilir” diyen Protestan Kiliseler Derneği adına İhsan Özbek, Kürtçe İncil’in patlayıcılarla ve örgütsel dökümanlarla birlikte anılması inciticidir ifadelerini kullandı.


“Sanki İncil okumanın, bulundurmanın başka gizli anlamlar ifade ettiğini ima eder gibi, suç teşkil ediyormuş gibi, ya da gizli bir şeye işaret ediyor gibi kullanılması rahatsız edici” diyen İhsan Özbek, “Ülkemizde hakim olan inancın izleyicileri İncil’e saygı duyar ve hak kitap olarak kabul eder. Halkın benimsediği ve hak kitap olarak kabul ettiği ilahi bir kitabı sanki bir suç aletiymiş gibi sunmak düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

“Kim olursa olsun isteyen herkes İncil okuyabilir, İncil bulundurabilir, İncil hakkında konuşabilir, İncil bulundurmanın ya da okumanın suç teşkil eden hiçbir tarafı yoktur” diyen Protestan Kiliseler Derneği Başkanı İhsan Özbek, bu nedenle PKK sığınağında bulunanlar arasında İncil’in yer aldığını özellikle vurgulamanın ne fayda sağladığını, ya da haber, bilgilendirme açısından nasıl bir gereklilik olduğunu sorgulamak gerektiğine dikkat çekti.

İhsan Özbek, milyarlarca insanın inandığı ve okuduğu, yaşamını ona göre şekillendirdiği bir kutsal kitabı itibarsızlaştırma çabasının bir hak ihlali olduğu kadar itici olduğunu hatırlattı.

Özbek sözlerini şöyle bitirdi: “Umarız ki toplumsal barışı, kardeşliği, huzur ve her türlü farklılıklarımıza karşın birlikte yaşama kültürünü bir an önce tesis etmemiz gereken şu zamanda böyle ifadelerle itibarsızlaştırma çabasına bir daha rastlamayız”.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.